Generatia tanara din triatlonul romanesc urca pe podium! Rezultate

394
Generatia tanara din triatlonul romanesc urca pe podium! Rezultate

Generatia tanara din echipa Romaniei, formata din cadete si juniori, respectiv din Delia Dudau, Andreea Iordache, Cătălin Romas si Erick Rogoz Lorincz, a devenit campioana balcanica la Triatlon la stafeta mixta la elite! La Istanbul, Erick Rogoz si Delia Dudau au devenit campioni balcanici la juniori. Catalin Romas a castigat medalia de bronz la juniori. Tot pe plan international Félix Duchampt a luat aur pentru Romania in Cupa Asiei de la Almaty din Kazakstan. Antoanela Manac a terminat pe locul 4. La Snagov competitia de supersprint a fost adjudecata de Rares Panait si de Ariana Chis.

Generatia tanarGeneratia tanara din triatlonul romanesc urca pe podium! Rezultatea din triatlonul romanesc isi adjudeca medalii de aur la competitii internationale!

Dupa evolutia de la Europenele de Sprint de la Kazan, Antoanela Manac si Félix Duchampt au participat la Almaty, in Kazahstan. Cu punctele adunate la Europenele de la Kazan, Antoanela a urcat pe locul 83 in ITU Ranking! Este cea mai buna clasare pentru o sportiva romana in istoria triatlonului. Felix a urcat pe locul 62 si lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.  Antoanela se apropie si ea de obiectivul olimpic.  La Campionat European, Antoanela a fost pe locul 7, iar Felix pe locul 5 la Kazan ETU 2019 Triathlon Sprint European Championships.

Pe plan intern au fost stabiliti campionii la Stafeta Mixta si SuperSprint Triatlon Izvorani 2019!

Competiile de supersprint le-au gasit in forma pe clujence!
CHIS ARIANA – Politehnica Cluj: 00:35:31
SZABO SARA – Politehnica Cluj: 00:35:38
ALICE PERJOIU – Seven Club Bucuresti: 00:35:58

La masculin remarcatii au fost
RARES PANAIT – Seven Club Bucuresti: 00:32:13
DOMINIC ANDREI MEGHEA – Seven Club Bucuresti: 00:32:23
VLAD CATANA – Atena Constanta: 00:32:45

La Complexul Olimpic Navasart s-au remarcat la 13 ani : Ilona Ioan – Atena Constanta. La
12 ani : Rusu Eremia Bianca – Steaua Bucuresti. La 11 ani : Ana Dinca – Junior Swim. La competitia baietilor de 11, 12 si 13 ani, primii trei la open au fost Popa Carol, Raul Petre si Ragea David.

Sursa Federatia Romana de Triatlon

Autor: Ovidiu Pețenghea