George Surlea a castigat semimaratonul la Timisoara. Obiectivele din 2019.

515
George Surlea a castigat proba de semimaraton din cadrul UVT Liberty Marathon Timisoara. Competitia care propune curse de cros 7 si 14 km, semimaraton si maraton a ajuns la editia a doua.„Avem un feed back pozitiv. Trebuie sa avem rabdare sa crestem acest concurs. Ne dorim ca lumea sa afle ca la Timisoara se poate alerga maratonul” a declarat pentru aimx.ro Laurentiu Georgescu, unul dintre organizatorii concursului.

Sorin Mineran s-a impus la maraton. George Surlea a castigat semimaratonul. 1500 de concurenti au luat startul in toate probele

Sorin Mineran a alergat cei 42,195 km in 2.38.34. 1000 de euro a fost premiul atat la open masculin, cat si la open feminin pe distanta maratonului. Premiile totale s-au ridicat la 10 mii de euro. Din cei 1500 de concurenti doar 45 au ales insa cea mai lunga distanta. Iar organizatorii doresc sa creasca proba.„Vrem ca maratonul sa ajunga o proba internationala. Si ne dorim sa se stie ca la Timisoara se poate alerga pe aceasta distanta. E unul dintre putinele orase din tara. Timisoara are clar potential. Trebuie sa avem si rabdare sa-l crestem. Noi incercam sa facem o atmosfera de prietenie si sa dam sansa sportivilor de performanta sa-si faca PB-uri. Incercam sa fie un festival al sportului. Avem si o serie de evenimente artistice integrate in tot ceea ce se intampla.  Este mai bine de la an”, a spus Laurentiu Georgescu pentru aimx.ro.
Peste 400 de copii au luat startul in cursele dedicate lor.

George Surlea: „A fost un antrenament bun. Am prins o zi cu chef de fuga”

George Surlea a fost castigatorul semimaratonului. Timpul sau a fost 1.15.04. „Am facut un antrenament. Nu m-am streat prea tare. Am stat 14 km cu Andrei Crainic (1.17.40, locul 2) dupa care am „intarit” putin. M-am desprins si am castigat. Am prins o zi buna, cu chef de fuga. Organizarea a fost buna. Este un concurs care trebuie mai bine mediatizat pentru a avea succes in viitor”, a declarat George.
 Sportivul a vorbit si despre obiectivele sale din 2019. „Vreau sa castig nationalele de maraton si sa fac Personal Best la Jocurile Olimpice Militare din China, tot la maraton. Concursurile vor fi la un interval de doua saptamani in luna octombrie. Va fi greu, dar nu imposibil”.
George Surlea este vicecampion national la maraton in 2018, iar cea mai buna performanta a sa pe aceasta distanta este doua ore si 26 de minute.
Tot pe aimx.ro poti citi despre ambitiile Denisei Dragomir (cea mai titrata alergatoare monatana a Romaniei) inainte de Campionatul Mondial de Ultramaraton, AICI !!!
Rezultatele complete de la UVT Liberty Marathon Timisoara 2019 le puteti gasi aici.
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Liberty marathon, Bucharest Marathon