Gerda Dumitru se pregateste de Mondial dupa Half Ironman in Danemarca

425
Gerda Dumitru se pregateste de Mondial dupa Half Ironman in Danemarca
Gerda Dumitru se pregateste de Mondial la Half Ironman. Maria Gerda a bifat ultima etapa inainte de intrecerea din Africa de Sud, la Campionatul European de Half Ironman din Elsinore, in Danemarca.
„A fost ultima pregatire pentru Campionatul Mondial care va fi peste 2 luni in Africa de Sud. Am avut sansa sa aplic ultimele modificari si sa verific noul plan. Am concurat anul acesta doar in conditii foarte grele, in caldura extrema si umiditate ridicata. Corpul reactioneaza diferit ca in concursurile cand conditiile sunt optime sau normale.”

Gerda Dumitru se pregateste de Mondial dupa un concurs tare in Danemarca.

„A fost ca un tranzit pentru cel din Africa de Sud unde acolo va fi primavara. Totodata, fiind un Campionat European nivelul este foarte ridicat. Am avut sansa sa concurez cu atlete de inalt nivel si sa imi verific astfel abilitatile si nivelul actual. Stiu exact cat de mult mai am de muncit. Atletii de top de la categoria age group se apropie foarte mult de cei profesionisti. Este dificil pentru cei cu full time job de 8 ore sa ajunga la aceeasi performanta cu sportivii profesionisti.”

Maria Gerda Dumitru a avut o intrecere grea dar frumoasa in Elsinore.

„Am avut proba de inot in apa foarte rece pentru mine 16° (in conditiile in care vin de la 50° temperatura de afara din Doha). Proba de ciclism a fost cu o bicicleta deloc „plata” cu un traseu rolling si destul de tehnic. Vantul rece si ploaia au fost prezente. La alergare  a fost cald ceea ce m-a avantajat.  Nutritia a mers perfect, durerile au fost mai reduse decat pana acum si nu m-am accidentat mai mult decat pana acum.”
Maria Gerda Dumitru a fost insotita la start de Maria Orasanu. Sportiva din Bistrita a participat la primul ei Half Ironman.
„M-am simtit mandra de sportiva mea. Alaturi de noi a fost Gabriel Grigorie si am reprezentat Romania. Am reusit sa ies din apa a 9-a. A fost foarte bine pentru mine mai ales ca am concurat in apa rece din Marea Nordului cu multi curenti. Din pacate la bicicleta nu am reusit mai mult. A trebuit sa urmez un plan care sa ma duca cu bine catre alergare fara agravarea vechii accidentari. Din pacate am pierdut considerabil pe un traseu  total diferit de soselele plate din Qatar. Fetele din Scandinavia sunt adevarate exemple pe bicicleta si pur si simplu zboara. La alergare am reusit sa recuperez 17 pozitii si sa imi imbunatatesc timpul cu 4 minute ceea ce imi da incredere pentru viitor.”
Maria Gerda Dumitru a terminat pe locul 30 din 65.
„Sunt foarte multumita de rezultat in conditiile date si la cat de tare se concureaza aici. Mi-a aratat unde sunt, ce anume mai am de lucrat pentru viitor si am castigat mult mai multa experienta ca atlet si antrenor.”
AUTOR: Ovidiu Pețenghea