Gianina Beleaga anunta obiectivul in canotaj! Ionela Cozmiuc o sustine

597
Gianina Beleaga anunta obiectivul in canotaj! Ionela Cozmiuc o sustine

Gianina Beleaga si Ionela Livia Cozmiuc au cucerit medalia de bronz la cea de a doua etapa a Cupei Mondiale de canotaj din acest sezon.

„Dupa locul 3 la Cupa Mondiala din Austria, am venit acasa cu incredere in noi. Stim la ce mai trebuie lucrat: la refacerea organismului si la tehnica miscarii de vaslit. Dupa ce ne-am intors, am avut cateva zile libere in care am plecat acasa sa ma reincarc cu energie pozitiva.”- Gianina Elena Beleaga

Gianina Beleaga si Ionela Livia Cozmiuc formeaza ehipajul de dublu vasle categorie usoara. Sunt campioane mondiale en-titre la aceasta proba.

„Incepem o noua etapa. Domnul Mircea Roman a modificat putin programul de antrenament, fiind unul de incarcare. Ne descurcam bine. Dupa ce ne-am reintalnit cu adversarele si am vazut unde ne clasam, suntem increzatoare. Suntem constiente de cat de stransa e ”batalia”. Urmatoarele competitii vor fi foarte grele si sunt sigura ca toate echipele din finala se vor bate, cum se spune in termenii nostri, “cioc la cioc de barca”.”
Gianina Beleaga vrea calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 impreuna cu Ionela Livia Cozmiuc.
„Deocamdata iau treptat, antrenament cu antrenament. Vreau si incerc mereu sa-mi imbunatatesc performanta si amandoua vrem ca echipa pe care o formam sa fie una profesionista. Acum imi da bataie de cap genunchiul drept. Am o problema medicala, insa fac terapii si mergem inainte. E o problema care in viitor va cere interventie chirurgicala, insa nu in urmatorii cativa ani (sper).”
Pentru Gianina Beleaga nu se pune problema unui repaus de recuperare.Gianina Beleaga anunta obiectivul in canotaj! Ionela Cozmiuc o sustine
„Merg inainte cu fizio si kinetoterapii. Mai strang din dinti, dar e visul meu in joc si nu renunt la el. Urmatorul concurs e Campionatul European care va fi in mai putin de 4 saptamani. Suntem increzătoare in noi, in pregatirea fizica acumulata si speram ca vom putea sa ne demonstram, in primul rand noua, ca avem un cuvant greu de spus in clasament. Obiectivele noastre de fiecare zi sunt sa progresam, sa devenim mai bune decat ieri. In programul competitional vrem sa incercam sa ne clasam cat mai sus la orice concurs”
Gianina Beleaga multumeste antrenorilor pentru performantele la care a ajuns. La juniori a fost indrumata de Ioan Despa. La seniori, de Mircea Roman, Vasile Mastacan, de Despina Marcus si de Ciprian  Atomei.
” As vrea sa multumesc pentru ce am devenit, pentru toate rezultatele mele, in primul rand mamei mele, dar sincer, cei care au avut cel mai mare impact in performanța mea sunt domnii antrenori (la juniori și seniori). Dacă nu ai incredere deplina in antrenorii tai, apar neintelegeri si nu numai. Astfel, mereu le voi fi recunoscătoare lor!”
Autor: Ovidiu Pețenghea