Girl Power: Fetele revin la Snowbord Big Air in X Games dupa o pauza de 16 ani

253

Prestigiosul maraton de sporturi extreme patronat de ESPN va debuta joi in locatia traditionala:Aspen. X Games de iarna se afla la a 23-a editie, ocazie cu care organizatorii au decis sa le aduca fanilor o surpriza.

Dupa o pauza de 16 ani, femeile vor concura in proba de snowbord Big Air. 8 practicante de snowboard s-au inscris la startul competitiei: Jamie AndersonAnna GasserHailey Langland, Cheryl Maas, Julia Marino, Klaudia MedlovaSpencer O’Brien si Kjersti Oestgaard Buaas. Proba feminina va fi gazduita in premiera de Statiunea din Colorado, Aspen fiind gazda X Games de iarna din 2002, exact primul sezon in care Big Air feminin nu a mai fost organizat. In 2014 Federatia internationala de Snowboard a introdus din nou in calendarul sau aceasta competitie, si de aceea americanii de la ESPN au decis sa le ofere si doamnelor o sansa sa-si demonstreze talentul in cadrul concursului de sporturi extreme pe care il patroneaza.

Anul trecut la X Games gazduite de Oslo, fetele au concurat intr-o proba experimentala, ce s-a bucurat de un real succes si anul acesta, dupa modelul practicat la jocurile Olimpice, ele vor concura cu privilegii depline la Aspen. Singurul fapt considerat negativ de specialisti este ca toate concurentele participa doar pe baza de invitatie, lucru ce duce la o relaxare a participantelor.

O alta noutate a organizatorilor va fi si introducerea probei de snowbiking.