Gorgan povesteste cum a facut Baremul pentru Europeanul de 24 de ore de la Timisoara.

756
Gorgan povesteste cum a facut Baremul pentru Europeanul de 24 de ore de la Timisoara.

Baremul pentru Europeanul de 24 de ore de la Timisoara e de 175km.  Gorgan a ales impreuna cu antrenorul Segiu Dascal, Germania, pentru indeplinirea obiectivului.

Baremul pentru Europeanul de 24 de ore a fost facut de Claudiu Cristian Gorgan pe un traseu de aproximativ 2,4 km din Wertwiesenpark, in orasul Heilbronn. 

„Am reusit sa ma plasez pe 2! A fost o cursa foarte grea din cauza conditiilor meteo. In prima parte a cursei, pana la ora 10:00 seara totul a fost perfect doar ca erau minus 3, minus 4 grade. Am mers conform planului de abordare al cursei.”

Gorgan a alergat 100 de km. in primele 10 ore ca sa faca apoi Baremul pentru Europeanul de 24 de ore din mai.

„Dupa ora 22.00 s-a schimbat totul. M-am trezit ca totul este alb! Alergam pe un covor de zapada! Totul era inghetat si a inceput viscolul. Erau aproximativ minus 8, minus 10 grade.  Am avut noroc fiindca m-am adaptat la planul facut de Sergiu Dascal. Antrenorul meu m-a insotit in Germania si m-a ajutat enorm. A facut un „mini ultramaraton” 😊 a alergat dintr-o parte in alta sa imi dea sa mananc.”

Baremul pentru Europeanul de 24 de ore era in „target” pentru Gorgan care nu se indeparta de planul stabilit cu Sergiu Dascal.

„Domnul profesor a avut grija sa imi dea tot ce avem nevoie. Mi-a oferit informatii in timp real. A calculat cat mai am pana la 175km. Cum sa ma pozitionez. Imi spunea de calculele facute si peste 20 de km. ca sa fim in grafic.”

Baremul pentru Campionatul European a adus mai multi romani la start.

„Stiam ca sunt mai multi romani. Eu am ajuns la concurs si era foarte frig. Nu i-am vazut. Nu stiam nimic de traseu am dat o tura sa vad cum este traseul. Apoi la start l-am recunoscut pe un concurent, ca avea un tricou pe care scrie Romania. Era Vasile Tilibasa.  Pe traseu l-am auzit pe domnul profesor ca imi spunea cand alergam aproape de cate un roman. Ne-am incurajat unul pe celalalt.”

Baremul pentru Europeanul de 24 de ore a fost indeplinit iar peste doua luni Gorgan va fi la Timisoara.

 „La European imi propun sa depasesc 200 de km. Recordul in Romania este de aproape 216 km si as vrea sa atinga aceasta distanta, sa fac chiar un pic mai mult!”

Autor: Ovidiu Pețenghea