Grosu a concurat si si-a indeplinit obiectivul  in Turul Croatiei!

698
Grosu a concurat si si-a indeplinit obiectivul  in Turul Croatiei!

Eduard Grosu a concurat si a castigat in Croatia. Edi a avut trei clasari in top 3. Mai mult a castigat o etapa! Ciclistul de la echipa italiana Nippo–Vini Fantini s-a impus in ierarhia pe puncte.

Grosu a concurat in Olanda inainte de adjudecarea tricoului albastru in Croatia.

„Ma simt bine, stiam ca forma mea este una optima in acest moment. Turul Croatiei era unul din obiectivele mele. Am venit aici dupa Amstel unde am lucrat pentru colegii mei si am concurat ca sa fiu in forma in Croatia.”

”In Amstel mi-am ajutat coechipierii pana la km. 180. apoi trebuia sa merg in circuitul final dar pentru mine conta sa imi conserv energia pentru Croatia si atunci m-am dus la autocarul echipei.”

Grosu a concurat si a castigat in clasamentul pe puncte in Croatia, este posibil un parcurs in 2018 Eschborn-Frankfurt la inceput de mai.

„Pe 1 mai e Frankfurt, in functie de programul de pregatire, de cum ma simt dupa Turul Croatiei, voi decide cu echipa daca voi concura in Germania sau voi avea doua saptamani de pregatire pentru  Dunkerque. Vreau sa castig prima etapa din Dunkerque fiindca este pe placul meu si am atuurile necesare sa fiu in fata. Este o etapa pe care am planificat-o de la inceputul sezonului.”

Grosu a concurat si si-a indeplinit obiectivul  in Turul Croatiei!

„Mi-as fi dorit sa castig si in etapa a 5-a si in ultima, mai ales ca imi placea ultima foarte mult. A fost o etapa similara cu etapa din Turul Sibiului pe care am castigat-o anul trecut. Anul acesta Turul Croatiei a fost o competitie de nivel inalt. A crescut ca valoare si in calendarul Uniunii Cicliste Internationale. Turul Croatiei este  „hors catégorie”. Am concurat contra unor sprinteri puternici si chiar daca nu au fost Elia Viviani sau Marcel Kittel, am intalnit sprinteri de World Tour.”

In calendarul lui Eduard Grosu este si Turul Fiordurilor, in Norvegia, Turul Elvetiei si Nationalele.

Autor: Ovidiu Pețenghea