Grosu a incheiat Turul Slovacei si ataca Mondialele de Ciclism

251
Grosu a incheiat Turul Slovacei si ataca Mondialele de Ciclism

Grosu a incheiat Turul Slovacei si ataca Mondialele de Ciclism. Eduard Grosu este printre castigatorii editiei cu numarul 63 din Turul Slovaciei. Eduard Grosu a castigat in Slovacia etapa a doua intre Bardejov si Ružomberok pe distanta de 226.6klometri. Edi, sprinterul Delko Marseille Provence l-a intrecut pe belgianul Yves Lampaert de la Deceuninck – Quick Step. Al treilea a fost francezul Arnaud Démare. Dublul castigator de etapa in Turul Frantei si-a luat revansa in etapa a treia. Lampaert a castigat Turul Slovaciei!

Grosu a incheiat Turul Slovacei si ataca Mondialele de Ciclism la Yorkshire, in Marea Britanie.

Eduard Grosu a castigat in Slovacia. Aflati ce sprinteri de top a intrecutEduard Grosu a incheiat pe 20 Turul Slovaciei, a fost pe 64 in Turul Romaniei, sprinterul are 5 victorii de etapa dintre care trei in China. Primul succes a fost anul acesta in Belgia la  Ronde van Limburg.

Duminica intrecerile au inceput la Mondiale la contratimpul pe echipe mixt, o noua proba introdusa la Mondiale. Olanda a castigat in fata Germaniei. Marea Britanie a fost pe 3. Bauke Mollema, Jos van Emden, Koen Bouwman (la masculin), respectiv Lucinda Brand, Riejanne Markus, Amy Pieters (la feminin) au castigat pentru Olanda.

A fost o intrecere pe distanta de 28 de kilometri. Germania a avut 22 de secunde intarziere. Marea Britanie a avut un timp cu 51 de secunde mai slab. Pentru gazde au concurat  Harry Tanfield, Daniel Bigham, John Archibald, Lauren Dolan, Anna Hendersen si Joscelin Lowdon.

Germania i-a trimis pe traseu pe Tony Martin, Jasha Sütterlin, Nils Politt, Lisa Brennauer, Lisa Klein si pe Mieke Kroger.

Saptamana incepe cu probele de contratimp individual. Intra in concurs juniorii apoi marti sportivii inscrisi la sub 23 de ani si elita feminina. Miercuri concureaza elita masculina. Dupa contratimp joi va avea loc proba juniorilor, vineri cea a junioarelor si cursa U-23 la masculin. Sambata este programata  elita feminina, iar duminica editia Mondialelor se va incheia cu proba pe sosea a elitei masculine.

Pe AIMX puteti citi AICI despre finala Romania-China de la Openul Croatiei la tenis de masa!

Autor: Ovidiu Pețenghea