Grosu se apropie de Nisa. Rezultat bun la sprint in etapa a 3-a dupa 200 km.

408
Grosu se apropie de Nisa. Rezultat bun la sprint in etapa a 3-a dupa 200 km.

Grosu se apropie de Nisa dupa o etapa in care a terminat pe 11! Urmeaza o etapa pe dealuri in drumul spre Pelussin. Startul e de la Vichi. Rutierii vor ataca o etapa de 212 kilometri. Eduard Grosu e pentru prima data in concurs la celebra cursa Paris-Nice.  Sprinterul roman concureaza pentru echipa franceza Delko Marseille Provence. Ciclistul roman de 26 de ani face echipa cu Ramunas Navardauskas, Alessandro Fedeli, Julien El Feras, Romain Combaud, Mauro Finetto si Evaldas Siskevicius.

Grosu se apropie de Nisa ! Finalul cursei este programat pe 17 martie.

In prima etapa din Paris-Nice, adversarul cel mai dificil de infruntat a fost vantul.  A fost o etapa destinata unei intreceri la sprint. A castigat Dylan Groenewegen care l-a intrecut pe Caleb Ewan. Grosu a fost pe 149 din 157 de ciclisti.

Andre Greipel declara: ”Timp de 15 ani,de cand sunt ciclist profesionist,n-am avut o zi cu,165km si o medie de 51.2 km/h. Am mers la maxim pentru a putea sta in fata…”
Edi a rupt schimbatorul dupa 30 de kilometri parcursi. Grosu nu a mai reusit sa reintre si a ajuns la final cu alti 6 rutieri.

A urmat o alta etapa favorabila sprinterilor, dar cu aceeasi problema, vantul! Dylan Groenewegen a fost in fata spaniolului Ivan Garcia Cortina. Edi a fost pe 151

Locul 11 a fost bifat pentru Edi in etapa a 3-a! Un rezultat foarte bun in una din cele mai importante competitii din circuitul mondial!

„Am sprintat undeva la 70 de kilometri la ora, ca sa pot sa recuperez pozitiile trebuia sa ajung la 80 de kilometri la ora ceea ce cu vant de fata era imposibil! Nu sunt fericit pentru rezultat. Sunt multumit pentru conditia fizica. Sunt optimist ca in cazul in care o sa ajungem la sprint sunt sigur ca pot sa fac un rezultat bun si e important pentru noi pentru ca vrem sa prindem invitatia pentru Turul Frantei!”-Eduard Grosu pentru AIMX!

Etapa a 4-a il gaseste pe traseu pe Edi intre Vichi si Pelussin, 212 kilometri.

Sursa Eduard Grosu FAN CLUB

Autor: Ovidiu Pețenghea