Haiducu va inota la Helsinki! Miza mare la Campionatul European la juniori

565
Haiducu va inota la Helsinki! Miza mare la Campionatul European la juniori

Haiducu va inota la Helsinki in perioada 4-8 iulie. In  Finlanda se desfasoara Campionatul European de inot rezervat juniorilor. Romania va fi reprezentata de 10 sportivi de la cele mai importante cluburi de profil din tara. Laurentiu Haiducu este pregatit de Bogdan Chiriac la Clubul Sportiv Municipal Pitesti. Laurentiu va concura la 200 metri fluture pe 5 iulie si la 400 metri mixt pe 8 iulie.

Haiducu va inota la Helsinki dupa doua saptamani de cantonament la Izvorani.

”Cantonamentul a fost sustinut de COSR in cadrul programului Burse Olimpice pentru Juniori. Laurentiu este intr-o forma buna. Va participa la 2 probe: la 200 metri fluture si la 400 metri mixt. Noi speram intr-o clasare in primii 16(semifinale) la 200 fluture si sa intre in primii 10 la 400 mixt.”– antrenor Bogdan Chiriac
Obiectivul tandemului Chiriac-Haiducu pentru acest an competitional 2017/2018 este indeplinit prin participarea la Campionatele Europene de Juniori.
„Anul competitional 2017/2018 a fost foarte bun! In decembrie 2017, la  Targoviste a castigat  2 medalii de aur si 4 de bronz la Concursul Tarilor Central Europene.  La Balcaniada de Juniori din mai, in acest an, la Sarajevo, Laurentiu a castigat o medalie de aur, una de argint si una de bronz. La Internationalele Romaniei am castigat primul aur la seniori in proba de 400 m mixt. Iar obiectivul final al acestui an competitional  este la Campionatele Europene de Juniori.”– antrenor Bogdan Chiriac
In acest an Laurentiu Haiducu a castigat medalia de aur la 200 mixt juniori la Viena. A fost o verificare pentru Campionatele Europene de juniori. La 200 fluture a obtinut locul 3 la seniori si primul loc la juniori.
Bogdan Chiriac a facut pentru AIMX o comparatie a evolutiilor fata de anul trecut.
”Laurentiu este in crestere ca performante, fata de anul trecut. Noi avem o crestere usoara a performantelor. Nu vrem sa fortam lucrurile. Anul trecut am avut 4 recorduri nationale, sper sa termine acest an competitional cu un nou record national.”
Autor: Ovidiu Pețenghea