I..AȘI în Trail​, la a cincea ediţie în 2020. 500 de concurenţi aşteptaţi în sudul Iaşiului

243

I..AȘI în Trail​, prima cursă de trail running din Moldova extracarpatică, promite spectacol şi la ediţia a cincea, programată în acest an duminică, 5 aprilie. Competiţia va avea loc şi în acest an în Pădurea Bârnova­-Repedea. La cea mai verde competiție de alergare din România vor participa 500 de concurenţi.

I..AȘI în Trail 2020 va avea probe de cros şi semimaraton

I..AȘI în Trail​ se va disputa şi în acest an ca şi ediţiile precedente, cu toate locurile epuizate, e convins organizatorul competiţiei, Ludovic Vieru.

„Avem 430 de înscriși până acum, dar mai sunt două săptămâni de înscrieri şi sunt convins că locurile vor fi epuizate şi la a cincea ediţie. Este primul concurs din ţară în care nu s-a apelat la pahare de plastic de unică folosinţă de la prima ediție, multe concursuri celebre din lume fac asta. Am servit hrană vegetariană, fară produse din carne, vom menține linia și anul acesta”, a declarat Vieru în exclusivitate pentru aimx.ro.

I..AȘI în Trail​ va avea loc şi în acest an în locul tradiţional, pe poteci și drumuri forestiere din Pădurea Bârnova­-Repedea, din sudul Iașiului.

„O parte a organizatorilor am crescut în această pădure, suntem atașați de ea, ne doare că se împuținează copacii acolo. Pădurea este arie protejată, iar noi vom trece cu acest concurs prin Rezervația Paleontologică Repedea, declarată prin 1953, deci concurenţii vor avea ce vedea”, a mai spus organizatorul competiţiei.

Participanţii din acest an pot opta între proba de cros – 12 kilometri și cea de semimaraton – 21 kilometri.

„Crosul în primele ediții a fost de 6 km, de la ediția trecută l-am dublat la 12 km, astfel că nu mai poate fi atât de uşor de încheiat fără o pregătire anterior. Prin acceptarea regulamentului, concurenții vor trebui să efectueze un control medical până la start „, ne-a mai povestit Ludovic Vieru.

Cei interesaţi se pot înscrie la concurs accesând link-ul: https://www.iasiintrail.ro/formular-de-inscriere/

Pe AIMX puteti citi aici si despre campionii nationali la alergare in sala.

Credit foto: Facebook I..AŞI în Trail