Imblanzitorul SOARELUI : Va alerga in cele mai fierbinti, aride si inghetate 7 deserturi din lume

400

   A fost un pusti activ. O spune chiar el. Cu greu il tineau parintii prin casa. La 39 de ani a devenit un barbat care isi impinge limitele catre extrem. Andrei Gligor va alerga 2045 de kilometri la şapte dintre cele mai dificile curse de anduranţă din lume. Vor fi 7 curse extreme in 7 deserturi, cate o competitie pe fiecare continent. Totul se va petrece intre 2017 si 2019. Primul desert atacat: Namib, la sfarsitul lunii aprilie. Andrei încerca să tragă un semnal de alarmă privind deşertificarea sudului ţării şi să mobilizeze opinia publică să se alăture unui proiect de impact pentru generaţiile viitoare, Padurea Copiilor. Va strânge resurse pentru plantarea şi îngrijirea de puieți pe 7 hectare de teren degradat din sudul României.

„SUNT HOTARAT SA DUC PROIECTUL PANA LA CAPAT”

 

“În ultimii 6 ani am alergat peste 20.000 kilometri şi am dedicat majoritatea curselor la care am participat unor cauze care îmi sunt aprope de suflet. Şi cred cu tărie că la finalul zilei nu este vorba doar despre o medalie frumoasă agăţată la gât, ci despre ceea ce poţi da înapoi comunităţii. Iar dacă în drumul meu reuşesc să inspir oamenii să-mi calce pe urme, atunci efortul meu nu va fi în zadar. Ştiu că aventura în care pornesc acum nu va fi deloc una uşoară, însă sunt hotărât să duc acest proiect la capăt iar în urma lui să rămână satifacţia că o pădure tânără se va naşte în sudul României, de beneficiile căreia vom avea parte cu toţii peste ani”

Andrei a început să alerge în urmă cu 6 ani după ce s-a refăcut în urma unei operaţii de ruptură de menisc. Până atunci nu alergase deloc. De la distanţa clasică a maratonului Andrei şi-a îndreptat atenţia spre curse din ce în ce mai dificile, cu sau făra diferenţa de nivel, pe teren accidentat sau pe plat. Multe dintre ele de peste 100km. A facut senzatie dupa ce a luat startul de doua ori in celebrul ultra Marathon de Sable ( Maratonul Nisipului- Sahara). Lungimea maratonului: 252 de kilometri.

Anul acesta printre cei 1000 de alergatori si-au facut locul doi super oameni: un veteran de razboi din armata Marii Britanii, Slater Duncan, care a devenit primul om din lume cu picioarele amputate care ajunge la sosire si un luxemburghez fara ambele brate. Si el finisher.

„Cand vezi astfel de exemple pur si simplu nu mai poti sa te plangi de ranile tale de la picioare. In doi ani de MdS am vazut atatia oameni frumosi…” a povestit pentru aimx.ro Andrei Gligor.

Distante intre 250 si 520 de kilometri

   
CaliVita 7 Deserts
este un circuit de curse desfasurat in etape, cu distante cuprinse intre 250km si 520km, in regim de autosuficienta. Concurentii parcurg unele dintre cele mai ostile regiuni ale globului din punct de vedere climatic.

   Andrei pornește în marea sa aventură în luna aprilie. Se lansează într-o cursă de 250 de kilometri în deșertul Namib, cel mai vechi din lume. Va alerga apoi printre stânci, dune și trecători montane în deșertul Gobi în luna iunie (Gobi March – 250km). In septembrie va alerga de-a lungul Marelui Canion din SUA la Grand 2 Grand Ultra (273km).  În vara anului 2018, atletul va trece prin peisajele fascinante ale traseului Fire& Ice din Islanda (250km), cu ghețari, dune și zone vulcanice. În toamna anului 2018, Andrei va participa la ultramaratonul din deșertul Atacama, Chile (250km), cel mai arid deșert din lume și apoi The Last Desert, Antarctica (250km), la temperaturi de -30 de grade. În 2019, sportivul va avea de parcurs 522 de km în Australia, traseul cel mai lung din toate cele șapte curse.

 

Echipament:

concurenţii aleargă timp de o săptămâna sau mai bine, cu un rucsac în spate, cântărind aproximativ 10kg, în care au toată mâncarea și echipamentul necesar supravieţuirii în deşert. Organizatorii punla dispoziție doar apă şi la nevoie, asistenţă medicală.