Ingrid Mutter si Gyorgy Szabolcs au deschis Circuitul Frantei de Skyrunning

637

Ingrid Mutter si Gyorgy Szabolcs au participat duminica la „Skyrace des Matheysins”. Cursa a fost prima etapa din Circuitul Frantei de Skyrunning 2018. Ingrid a ocupat locul al treilea la feminin, in timp ce Szabi a terminat pe 5. Concursul a avut o lungime de 27 de kilometri, cu 1980 de metri diferenta de nivel. 

Skyrace des Mathysins are loc in Alpi, la sud de Grenoble. Ingrid Mutter si Gyorgy Szabolcs au participat in premiera la competitie

Skyrace des Mathysins este cea mai lunga cursa din cele 5 etape aflate in calendarul Circutului Frantei de Skyrunning. Are portiuni de corzi si urca pana la 2389 de metri. Ingrid a fost impresionata de traseu. I-a placut, chiar daca spune ca nu a prins cea mai buna zi: „O cursa foarte faina. Mi-a placut la nebunie. Traseul e chiar spectaculos. Am avut parte de o portiune de creasta mai tehnica. Acolo inca era zapada, dar portiunea era asigurata bine cu corzi si voluntari.”

Coborarea i-a jucat feste sportivei noastre. „Pe creasta eram inca pe locul 2, dar spre finalul crestei a trecut de mine cealalta fata si am crezut ca pot sa o ajung pe coborare. Azi nu mi-a iesit insa. Am simtit de la urcare ca ceva nu merge, dar m-am gandit ca indiferent cum imi iese urcarea, coborarea va fi faina… Nu a fost !!! :)”

    „Sunt multumita ca am iesit pe podium!” trage concluzia Ingrid care a scos un timp de 3.27.12.
 Gyorgy Szabolcs: ” Este greu sa te bati cu doi de Zinca si doi de Palici!” )
 Si Szabi descrie traseul ca unul extrem de spectaculos. Spune ca i-a placut foarte mult. „Cursa era doi in unu. Primii 7 cu ultimii 8-9km erau de trairunning, restul erau de skyrace. Aveam tot ce imi place, horn cu zapada pe care am coborat cu ajutorul corzilor (la noi sigur nu s-ar trece prin asa ceva, din mai multe motive..) creasta ingusta cu limba de zapada. Puteam sa cobor la viteza si era si distractiv. Creasta era ascutita, multe ace. Faceam sus – jos, serpentine, multe serpentine, pe prima urcare unde aveam cel mai bun timp dupa segmentul de pe Strava”. 

 Gyorgy Szabolcs spune ca si-a dat seama din start ca nu va fi o cursa perfecta. 

 „Simteam ca nu sunt 100%. Aveam multe caderi si reveniri in conditia fizica. Dupa 2 curse in Franta imi dau seama ca aici ori vii cu varf de forma ori poti sa uiti de podium. Mereu se gasec 2 ca Zinca, 2 ca Palici si un bonus, adica eu :). Ce m-a mirat, ca eram foarte constanti primii 5. Era greu sa faci vreo rupere fata de altul. Pana la kilometrul 17 eram destul de grupati toti, iar la vale nu s-au inmuiat. Fugeau la rupere. Pur si simplu faceam sprinturi intre serpentine. Acesta este nivelul la francezi”, a spus pentru aimx.ro Szabi.

TOP 5 „Skyrace des Matheysins”:

   1. Anthony Cottier           2.50.09                                                     

2. Johann Baujard           2.52.07

3.Simon Gosselin            2.53.27

4.Sebastien Poesy           2.53.57

5.Gyorgy Szabolcs           2.57.49

Autor: Vlad Lucian Arhire