Ingrid Mutter a incheiat primul sezon in circuitul mondial de skyrunning cu cea mai grea cursa din 2018

348
   Ingrid Mutter a incheiat apoteotic primul ei sezon in circuitul mondial de skyrunning. Romanca a luat startul la Limone Extreme SkyRace (Italia). Un concurs greu atat prin dificultatea traseului, cat si prin concurenta de TOP de la start. A fost ultima cursa a sezonului din circuitul Sky Classic al Federatiei Internationale de SkyRunning. „Sunt 29 de kilometri autentici de skyrunning, cu 2500 de metri diferenta de nivel” spun organizatorii.  

Ingrid Mutter a ocupat locul 9 in concursul feminin: „A fost cursa care m-a solicitat cel mai mult in acest an”

Ingrid Mutter Skyrunning    Ingrid Mutter a povestit pentru aimx.ro cum a trait aceasta ultima cursa. Au fost 29 de kilometri pe care i-a alergat pana la epuizare. Cred ca a fost cursa care m-a solicitat cel mai mult anul acesta. Dupa ce am ajuns la finish m-am pus direct in pat. Nu imi mai trebuia nimic. Dupa vreo 2 ore am reusit sa fac un dus. Aveam planuri mari… Dupa premiere voiam sa merg la petrecere. Am sfarsit prin a merge la cazare, sa dorm.” In ceea ce priveste traseul: „Cursa a fost foarte frumoasa. Mi-a placut mult traseul, insa a fost foarte cald sambata. Startul a fost la ora 11. Este o cursa grea, cu un traseu pe masura. Dupa ce se termina cea de-a doua urcare, urmeaza o coborare si cand crezi ca mai ai doar mici urcari, constati ca sunt „mici urcari” foarte abrupte. Iti solicita muschii la maxim. Parca nu se mai termina niciodata. Cand crezi ca ai terminat cu urcarile mai ai inca una… Cel putin asta a fost senzatia mea

Ingrid Mutter: „Am dormit si in cort pentru a putea participa la Cupa Mondiala de SkyRunning”

 Suedeza Tove Alexandersson a castigat intr-un mod autoritar cursa (3.31.36). Este pentru a doua oara consecutiv cand se impune in ultima etapa din circuit. „Eu sunt foarte multumita de rezultat. Au venit fete foarte tari. Toata lumea s-a luptat pentru punctele bonus de la aceasta ultima cursa a circuitului mondial. Tove a reusit un timp apropiat de recordul ei de anul trecut. Un loc in top 10 pentru mine a fost foarte bun” a mai declarat Ingrid. Alergatoarea de 26 de ani a incheiat Limone Extreme SkyRace in 4 ore si 4 minute.
  La masculin „batalia” a fost una infernala cu cei mai valorosi dintre skyrunneri la start. Italianul de doar 21 de ani Davide Magnini a spulberat recordul cursei cu 7 minute si a ajuns la finish in 2.59.24. S-a alergat tare. Ocupantii locurilor 2 (Bonnet 3.04.14),3 (Cardona 3.06.07) si 4 (Engdahl 3.06.49) au venit si ei sub record. Spaniolul Kilian Jornet a terminat pe locul 6 cursa care se desfasoara in peisajul incredibil din Lombardia.
   Catigatorul Sky Series, Pascal Egli, a ajuns la finish pe locul 10. Clasamentele integrale le puteti vedea aici.

Brasoveanca Ingrid Mutter trage concluziile primului sezon din cariera in Skyrunner World Series. A incheiat circuitul pe locul 11. 

   „Ma bucur enorm de mult ca am participat. Am investit o gramada de timp si de bani anul acesta pentru a-mi putea sustine „nebunia” asta. Cazarile sunt scumpe. Am stat chiar si in camping, la cort, dar mi-a placut.A fost o experienta incredibil de frumoasa. Am vazut locuri noi, unde altfel nu as fi ajuns. Am cunoscut oameni faini. La anul vreau sa incerc din nou. Vor fi cateva curse noi in circuit. Sper sa fiu mai bine pregatita. Este foarte greu pentru ca sunt multe fete foarte bune.”
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Limone Skyrunning Extreme