Invadam Croatia: 25 de romani vor alerga in week-end la 100 MILES OF ISTRIA

684

4 curse cu distante intre 171 si 42 de kilometri. Gazda: Croatia, peninsula Istria. La start,concurenti din 37 de tari. Printre ei si 25 de romani inscrisi dupa cum urmeaza: 12 la proba de 171 de km, 9 la cea de 108,4 km si  4 la  69 de km. 100 MILES OF ISTRIA este parte din ULTRA TRAIL World Tour, brand ce aduna unele din cele mai spectaculoase curse de ultra-trail de pe glob. Prima editie a avut loc in 2013 cu putin peste 200 de concurenti la start. Dezvoltarea a fost fulminanta. 1310 sportivi s-au inscris la competitia care va avea startul vineri.

 

CEA MAI DURA ESTE SI CEA MAI SPECTACULOASA

Fiecare cursa este marcata cu un stegulet de o anumita culoare: rosu pentru teribilul traseu de 171 de km, albastru pentru cea de 108 km, verde pentru cea de 69 si galben pentru cursa de 42 de kilometri. Organizatorii spun despre ultra-ul de 171 de kilometri ca este cu siguranta cea mai dura dintrer probe, dar si cea mai spectaculoasa. Diferenta de nivel: 7210 metri, iar timpul limita de a ajunge la linia de finish 48 de ore. Se pleaca din partea de est a peninsulei Istria ( orasul LABIN, atestat documentar in urma cu 3000 de ani) si se ajunge in orasul Umag, in vestul peninsulei. Alergatorii experimenteaza cam tot ceea ce este posibil in timpul curselor de TRAIL: alergare pe coasta, prin paduri, pe teren tehnic, prin orase medievale si chiar pe o linie de tren dezafectata. 

   Raul Clinciu, Lucian Dincea, Ambrus Kalman, Mihai Nenciu, Bogdan Ofiteru, Mihai pantis, Mihai Serban, Andrei Gratian Soveresan, Zoltan Szenasi, Istvan Szokolszky, Adrian Tap si Laurentiu Vezentan vor alerga sub tricolor romanesc in cursa de 171 de kilometri.

„Am ajuns in sat, unde desi era trei dimineata, era foarte mare agitatie. In cort am vazut un scaun pliabil pe care era asezata o patura si am intrebat voluntarii daca ma lasa sa stau putin jos. Am primit acordul de a sta jos, dar imediat ce m-am asezat au inceput sa ma ia frisoanele. Am prins de colturile paturii si m-am acoperit cu ele. In acest moment am zis ca daca stau doua minute asa o sa-mi recapat fortele si o s apot merge mai departe . Un voluntar probabil m-a vazut tremurand si s-a gandit sa puna inca o patura pe mine si uite asa cele doua minute se facusera doua ore.” – o parte din trairile lui Andrei Gratian Soveresean impartasite pe blogul sau dupa 100 Miles Of Istria, editia 2016. Andrei s-a clasat anul trecut pe locul 84, la general ( 40 categorie), cu un timp de 31 de ore si 31 de minute.

 

SUNTEM 9 si la 108 KILOMETRI

   Andreea Bugja, Alexandru Ivanov, Aladar Kurta, Claudiu Manea, Andrei Maslaev, Mihai Mecea, Eduard Nistru, Pop Vlad si Bogya Zoltan sunt reprezentantii nostri in cursa de 108 kilometri, cu diferenta de nivel 4470 de metri. Concurentii vor avea parte imediat dupa start de o urcare brutala de la nivelul marii pana la 1400 de metri. Totul in doar 8 kilometri. Sportivii trebuie sa ajunga la finish in maxim 33 de ore.

Cursa verde de 68,5 kilometri, cu 2410 metri diferenta de nivel va aduce concurentilor si 4 puncte UTMB. Tocmai din acest motiv traseul propus de organizatori este mult mai provocator fata de editia trecuta. Si aici vom avea reprezentanti. Este vorba de Ciprian Cioba, Lenart Denes, Lenart Gyongy si Ioana Negrut.

 

STARTURI

Vineri, ora 16: start cursa 171 de km

Sambata, ora 00.00 : start cursa  110 km

Sambata, ora 9.00: start cursa 69 de km

Sambata, ora 12: start cursa 42 de km

CREDIT PHOTO: FACEBOOK 100 Miles OF ISTRIA