IRON MAN: Record mondial vechi de 25 de ani spulberat la DECA-ul din Elvetia

753

Record Mondial la feminin : 2260 de kilometri incheiati sub 245 de ore ( 10 zile )

     Un record ce dateaza din 1992 a fost spulberat in Elvetia. S-a intamplat la Swiss Ultra, competitie care organizeaza inspaimantatoarele Quintuple IRON MAN ( 1 X 5) si DECA IRON MAN ( 1 X 10).  Ambele probe sunt organizate atat in regim continuu, cat si in varianta un Iron Man in fiecare  zi. Ce inseamna Deca Iron Man? Nici mai mult, nici mai putin decat 2260 de kilometri impartiti in: 38 de kilometri inotati, 1800 de kilometri parcursi pe bicicleta si 422 de kilometri in alergare.

Austriaca Alexandra Meixner a fost cea care a inotat, pedalat si alergat pentru a intra in istorie la editia din 2017. Meixner a incheiat Deca-ul in regim continuu in 244 de ore, 55 de minute si 34 de secunde. A reusit astfel sa stabileasca un nou record mondial al probei feminine. Acesta data din 1992 si apartinea sportivei din Mexic, Sylvia Andonie. Timpul ei: 249 de ore, 14 minute si 52 de secunde.

La DECA-ul din Elvetia, in regim continuu, participa si Claire Smith organizatoarea Triple Iron Man-ului THE Brutal ( 16 septembrie ), competitie la care va lua startul si romanul Vlad Tanase.

La masculin, primul care a trecut linia de sosire a fost ungurul Szonyi Ferenc in 213 ore, 44 de minute si 4 secunde. Swiss Ultra se desfasoara in perioada 16 – 31 august. Imaginile surprinse de organizatori spun totul despre efortul greu de descris in cuvinte si de apreciat al sportivilor. In fotografia din dreapta ocupantul locului 3, francezul Laurent Guinette, este carat cu un carucior in zona dusurilor la putin timp dupa finish.

Unde se desfasoara probele?

Inot: intr-un bazin cu lungimea de 50 de metri. Temperatura apei in luna august are intre 21 si 24 de grade.

Bicicleta: are loc pe un traseu plat lung de 9 kilometri ce uneste piscina, pe malul raului Rhin, de oraselul Sevelen.

Alergarea: are loc prin padure, pe o bucla de 1,25 de kilometri.

Credit Photo: Facebook Swissultra