Ironman Vietnam 70.3 cu Maria Gerda Dumitru in Top 10.

505
Ironman Vietnam 70.3 cu Maria Gerda Dumitru in Top 10.
Ironman Vietnam 70.3 a fost o intrecere internationala pentru reprezentanta Romaniei contra  sportivelor din Australia, Mexic, Anglia sau Singapore. Maria Gerda Dumitru a terminat dupa 06:03:09, a fost prima la inot si pe 8 la categoria ei de varsta 30-34 de ani.
„Voiam podium sau macar top5 dar am reusit plasarea pe 8. Am stat mult in tranzitii si am pierdut timp pretios. Ma intreceau concurentele, apoi eu le prindeam din urma si tot asa. Trebuia sa imi pun gheata ca altfel aveam probleme. Am facut basici la piciorul stang de usturau rau dar m-am ambitionat.” – Maria Gerda Dumitru

Ironman Vietnam 70.3 cu vreme care a influentat conditiile de concurs si cu Maria Gerda Dumitru hotarata sa se autodepaseasca.

”Cu o seara inainte organizatorii au anuntat ca este posibil ca proba de inot sa se anuleze. Au fost probleme din cauza valurilor foarte puternice si mari.”

Ironman Vietnam 70.3 a riscat sa se transforma intr-un duatlon.

” Acest lucru nu ma avantaja foarte mult. Dupa o noapte cu putine ore de somn dimineata in tranzitie la ora 5am au anuntat ca va fi triatlon ceea ce mi-a dat un boost mare. Eram pregatita pentru orice decizie dar asta era ce imi doream. Inotul a fost foarte bun, cu valuri si curenti, ceva pumni si lupta pentru a imi face trasa mea. Am reusit cel mai bun inot la general femin si la grupa de varsta. Din pacate dupa 800m pe traseul de bicicleta cauciucul de la roata din spate a explodat si am facut pana.”

Ironman Vietnam 70.3 cu probleme la ciclism pentru Maria Gerda Dumitru.

Ironman Vietnam 70.3 cu Maria Gerda Dumitru in Top 10. „A fost un traseu de bicicleta plat si rapid dar cu umezeala. A fost foarte cald si vant mai ales pe ultimii 20km cu vant din fata. La alergare am iesit determinata sa recuperez cat pot, ceea ce am reusit urcand 5 pozitii dar nu indeajuns. Picioarele m-au tinut si nu au fost probleme doar ca dupa km 8 planul meu de nutritie din pacate nu m-a ajutat si a trebuit sa fac iar schimbari radicale. Am riscat sa raman doar pe apa ca sa pot sa urc si sa imi mentin pozitia pana la finish. La alergare temperatura a fost de 35°dar cu feeling de 42-44. 80% umiditate conditii extreme dar care imi sunt familiare si care imi plac. Consider ca doar in conditii in care esti solicitat la potentialul maxim te poti dezvolta si nu cautand conditiile ideale. Doar asa poti creste ca atlet si ca persoana.”
Ironman Vietnam 70.3 a fost pentru Maria Gerda Dumitru o calatorie catre descoperirea noilor limite pe care sa le depaseasca.
„Totul tine de orele de antrenament, de kilometri parcursi, de sudoarea si durerea simtita care in concurs isi gasesc sensul.”
Pentru Maria Gerda Dumitru urmeaza Campionatul European Ironman 70.3 din Danemarca si o noua strategie, upgrade si un plan nutritional radical schimbat.
Autor: Ovidiu Pețenghea