Cehia nu anuleaza memorialul Josef Odlozil:”Vrem sa le oferim atletilor nostri motivatia de a se antrena pentru Tokyo”

85

Memorialul Josef Odlozil se va desfasura in capiatala Cehiei la data stabilita initial: 8 iunie. „Josef a fost un mare luptator. Si noi am luptat foarte mult pentru ca acest eveniment sa aiba loc. Vrem sa oferim atletilor nostri motivatia de a se antrena in continuare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat directorul de concurs Miroslav Sevcik. Competitia se va tine insa cu restrictii majore. Numarul probelor a fost diminuat. La fel si cel al sportivilor. Toate detaliile vor fi furnizate de organizatori la incepitul lunii mai.

Memorialul Josef Odlozil este un eveniment atletic de traditie in Cehia.

Intr-o perioada in care toate competitiile cad „ca spicele” memorialul Josef Odlozil este o gura de oxigen pentru atletii cehi. Si o raza de speranta si pentru ceilalti sportivi ca aceasta pandemie de coronavirus va fi depasita, iar activitatile sportive vor reveni la normal.

Memorialul are parte insa de restrictii. Sportivii din afara Cehiei nu pot participa, desi celelalte editii au atras foarte multi atleti de valoare din afara granitelor tarii. Vor fi maximum 50-60 de atleti inscrisi in toate probele, dar niciodata mai mult de 40 de persoane( inclusiv arbitri, oficiali etc) in acelasi timp pe stadion. Organizatorii au stabilit ca probele de pista sa se desfasoare cu 6 concurenti la start, iar celelelate cu 8.

Probele Memorialului Josef Odlozil, editia 2020: 100m, 200m, 1500m, 110 m garduri, saritura in lungime si sulita, respectiv 800m femei si sulita femei.

Cine este Josef Odlozil:

S-a nascut in 1938 la Zlin, in Cehoslovacia. A aboslvit Academia Militara la Bratislava , iar apoi a inceput cariera in atletism. Cea mai importanta performanta este argintul cucerit la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964, in proba de 1500 de metri. Un an mai tarziu a devenit recordman mondial pe distanta de 2000 de metri. Timpul sau: 5.01,02. Si in acest moment este recordul national al Cehiei. Dupa incheierea carierei de sportiv s-a intors in armata unde a lucrat pana la moartea sa, in 1993, la putin timp dupa ce s-a intors dintr-o misiune in Iraq.

Josef Odlozil, atltet ceh medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1964

Tot pe aimx.ro poti citi cum se pregateste Alexandru Bacosca de ultramaratonul de la inceput de mai, aici!!!