Juniorii României sunt medaliați la Europenele din Croația

74
Juniorii României sunt medaliați la Europenele din Croația

Juniorii României sunt medaliați la Campionatul European de la Varazdin, în Croația. Iulian Chirița, Dragos Bujor, Horia Ursuț și Luca Oprea și-au trecut în palmares argintul la echipe masculin U15.

Juniorii României sunt medaliați cu argint! Iulian Chiriţă a obţinut singurul punct al echipei României, după 3-0 cu Flavien Coton, în finala contra francezilor.

Juniorii României sunt medaliați la Europenele din Croația

Dragoş Bujor a fost învins de Felix Lebrun cu 3-0. Iulian Chiriţă a pierdut şi el în faţa lui Lebrun cu 1-3, iar la dublu Chiriţă şi Bujor au cedat cu 2-3 în faţa tandemului format de Antoine Norault cu Felix Lebrun.

La feminin, România s-a clasat pe locul 5.

Competiţia continuă cu probele individuale.

România are campioane la juniori Under-19 după meciurile organizate la Varazdin, în Croaţia.

Ioana Sîngeorzan a învins-o pe Elizabet Abraamian cu 3-1. Elena Zaharia a trecut de Liubov Tenţer cu 3-0, iar Luciana Mitrofan a dispus de Natalia Malinina cu 3-0.

Din echipă mai fac parte Adela Struna şi Evelyn Ungvari.

Selecţionata masculină a României a cucerit bronzul după ce a dispus de Spania cu 3-1, în finala mică.

Darius Movileanu a adus două puncte, 3-0 cu Miguel Nunez şi 3-2 cu Miguel Angel Pantoja. Andrei Teodor Istrate a trecut cu 3-0 de Marc Miro. În alt meci, Pantoja a trecut cu 3-2 de Eduard Ionescu.

Andrei Tomica şi Mihai Roşca sunt ceilalţi componenţi ai echipei.

Antrenorii loturilor sunt Mădălin Ionaşcu, Alexandru Gheorghe, Ionuţ Seni, Felicia Coneschi şi Elena Sebe.

La simplu, Evelyn Ungvari a obţinut două victorii în grupă, 3-1 cu Hannah Holgersson (Suedia) şi 3-1 cu Janja Matijasec (Croaţia), dar a pierdut meciul cu Alexandra Chiriacova (Republica Moldova), 1-3.

Adela Struna a câştigat toate meciurile din grupă, 3-0 cu Ana Pedregosa (Spania), 3-0 cu Alina Janekova (Estonia) şi 3-0 cu Filippa Skjold-Hinze (Norvegia).

În primul tur la dublu junioare, perechea Evelyn Ungvari/Adela Struna a dispus de cuplul spaniol Elvira Rad/Jana Rieracu 3-1.

La simplu juniori, Andrei Tomica a câştigat ambele meciuri din grupă, 3-1 cu Madis Moos (Estonia) şi 3-0 cu Sharpel Elia (Cipru). În schimb, Mihai Roşca a pierdut în faţa elveţianului Mauro Scharrer, cu 0-3, dar l-a întrecut pe Iosif Elia (Cipru) cu 3-2.

La dublu mixt, în primul tur, Andrei Tomica șiAdela Struna au trecut de slovenii Ziga Zigon/Lea Paulin cu 3-2. Mihai Roşca şi Evelyn Ungvari au pierdut în faţa lituanienilor Lukas Rimkus/Laura Abaraviciute cu 1-3.

Pe AIMX aflați aici  vești despre sportivii României care participă la Tokyo!