Karlsruhe Meeting: Alina Rotaru se apropie de podium, cu 6.47m.

733
Karlsruhe Meeting: Alina Rotaru se apropie de podium, cu 6.47m.

Karlsruhe Meeting este o reuniune atletica de top. Timp de 30 de ani cei mai buni sportivi, campioni olimpici, laureati la mondiale si europene au venit sa concureze in orasul german. 4500 de spectatori au asistat la intreceri, iar cea mai buna atleta a Romaniei in 2017, Alina Rotaru a concurat cu succes.

Karlsruhe Meeting face parte din seria mondiala de concursuri de sala Indoor Tour 2018.

Prima oportunitate in care Alina si-a verificat potentialul in acest an a fost  la ISTAF Berlin. Alina a concurat contra favoritelor publicului. Nadja Kather a castigat spre satisfactia berlinezilor cu 6.56m. Sosthene Moguenara Taroum a fost sub Alina Rotaru in clasament. A doua germanca in Top 3,  Alexandra Wester a incheiat cu 6.42m.  Arguelles din Cuba a fost pe doi cu 6.47m exact cat a sarit acum la Karlsruhe, Alina.

Incarcata moral dupa prezenta la Gala Atletismului, Alina Rotaru si Mihai Corucle, antrenorul anului in 2017 au atacat prima intrecere din sezon!

Alina Rotaru a inceput noul sezon de sala cu o intrecere in Berlin. Acolo a sarit 6.37m. La vara Alina va concura la Campionatele Europene de la Berlin. Acum Alina continua seria concursurilor in Germania.

Karlsruhe Meeting i-a oferit sansa Alinei sa sara mai bine ca la Berlin. Sariturile pe care le face Alina Rotaru sunt la lungime. Proba care a consacrat-o la nivel international.

” A fost un concurs greu in Karlsruhe! Ma bucur mult ca am luat puncte in acest Tur de Sala IAAF. Am terminat competitia sanatoasa. Astept cu nerabdare al doilea concurs din seria IAAF. Voi concura la Dusseldorf! Sper sa reusesc o saritura mai buna decat la Karlsruhe. Imi propun sa acumulez in continuare puncte.”

Karlsruhe Meeting a gasit-o in top pe Malaika Mihambo.

Reprezentanta Germaniei a castigat cu 6.72m, sub cel mai bun rezultat personal facut de Alina in top de forma.

La a doua intrecere din an, Rotaru isi imbunatateste treptat evolutia. De la 6,37 in concursul berlinez a ajuns la 6,47 la Karlsruhe. A fost pe 4. Ultima in Top 3 sarboaica Ivana Spanovic a sarit 6.61.

A doua clasata la Karlsruhe, Moguebara-Taroum a sarit 6,70.

Urmeaza concursul de la Dusseldorf programat pe 6 februarie.