Kenianul Keter a doborat recordul mondial pe distanta de 5 kilometri.

284

Rezultat fabulos obtinut de kenianul Robert Keter. Alergatorul a castigat sambata Urban Trail Lille 5 kilometri. Si a doborat si cea mai valoroasa performanta din istorie pe aceasta distanta. Keter, in varsta de 30 de ani, nu era vazut insa ca unul din oamenii care putea profita de traseul plat pentru a reusi un nou record mondial.

Kenianul Keter a alergat cei 5 kilometri in 13 minute si 22 de secunde

Robert Keter 5 kilometri Argintul de la U20 la 5000 de metri, Stanley Waithaka, campionul mondial de cross country la U20, Milkesa Mengesha si finalistul de la Mondialul de Sala la 3000 de metri, Davis Kiplangat erau vazuti ca oamenii care pot „ataca” timpul de 13:29. Keter a fost de-a dreptul incredibil si a impus un ritm sustinut la prima sa cursa de 5 kilometri. A terminat primul. Kwemoi, Waithaka si Kiplangat au ajuns la finish in 13.28, cu o secunda mai rapizi fata de fostul record mondial.

„Sunt foarte,foarte, foarte fericit. A fost o cursa extraordinara, prima pentru mine de 5 kilometri” a declarat la final Keter. La feminin s-a impus tot o alergatoare din Kenya: Mercy Jerop,de doar 17 ani, in 16.47. 7000 de alergatori au concurat pe strazile din orasul Lille in cursa de 5 kilometri.

Recordul mondial pe distanta de 5 kilometri a fost recunoscut oficial de IAAF in 2017. Sunt multi atleti care au reusit sa coboare sub acest timp (13.22) inainte de 2017. Sammy Kipketer a fost cronometrat ca alergatorul cel mai rapid pe 5 kilometri: 13:00, in Carlsbad, in 2000.

Nu uitati de concursul de pe pagina noastra de facebook. Partenerul aimx, REMINGTON, te premiaza cu produsul dorit. Detalii ai, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Urban Trail – Lille