Se deschid inscrierile la Red Bull Oslea HIRIDE 2018

433
Competitor in action during the Red Bull Oslea Hireide in Uricani, Romania on February 2017

130 de locuri sunt disponibile: 30 la categoria PRO si 100 la OPEN. Concursul include o urcare de 3,5 kilometri, cu o diferenta de nivel de 640 de metri si o coborare pe schiuri sau placa de 1,4 kilometri. In 2018 competitia plina de adrenalina se va desfasura pe 24 februarie. 

Smaranda Munteanu: „Ma atrage Red Bull OSLEA pentru ca iti testezi limitele, vezi de de esti capabil.”   

Red Bull Oslea Hiride este singurul concurs de hike and ride din țara. Traseu este situat in Masivul Oslea, lângă Parcul Național Retezat. Competitia atrage la start, an de an, in luna februarie 130 de participanti din tara si strainatate. Acestora li se adauga si sportivi calificati prin sistem wildcard. Pentru concursul din 24 februarie 2018 inscrierile incep in 4 decembrie.

Red Bull Oslea

„As spune ca Red Bull Oslea Hiride ofera o adevarata provocare participantilor care considera ca partea de schi sau cea de urcare este punctul lor forte. Urcarea este provocatoare, pentru ca, spre deosebire de orice alta competitie de freeride, este cronometrata. După ce iti impingi corpul la limita la urcare, ti se prezintă o noua incercare, de a schia cat poți de bine, pe picioarele tale deja obosite și pline de acid lactic. Pe mine ma atrage sa iti testezi limitele in acest mod si sa vezi de ce esti capabil”, –  Smaranda Munteanu, caștigatoare a secțiunii de schi Pro Feminin in 2017.

     La RED BULL OSLEA coborarea are o lungime de aproape 1 kilometru si jumatate

Startul are loc la cota 1.300 si are o lungime de peste 3,5 kilometri. Se urca pana la 1.940 metri altitudine. Efortul de la urcare este urmat de o coborare pe schi sau snowboard de 1,4 kilometri, cu o pantă de 45°. Aceasta permite fluiditate, control, tehnica, dar ofera si numeroase rampe naturale pentru trick-uri.
Dacă urcarea este decisa de timpii individuali, coborarea este jurizata. Punctajul este acordat in funcție de tehnica, linie și trick-uri.
Competiția include secțiunile de schi și, respectiv, de snowboard, impărțite in Pro feminin, Pro masculin, Open feminin si Open masculin.

Gambling-ul, din punctul meu de vedere, este la coborare, pentru ca exista mai multe optiuni, atat de linii cat si de trick-uri, fiecare cu surprizele ei. La deal ai doar o optiune, sa tragi cat poti de tare, dar nu mai tare de atat”. Este declaratia lui Ionuț Pințican, castigator al secțiunii de snowboard Pro masculin in 2017.

Credit foto: Mihai Ștețcu / Red Bull Content Pool, Tibi Hila / Red Bull Content Pool.