La New York Nicu Buceanu se mentine pe podium.”E razboi aici!”

271

La New York Nicu Buceanu se mentine pe locul 3. S-a intrat in a cincea zi de concurs la SRI CHINMOY 10 DAY RACE. Efortul depus de concurenti este unul urias. Ziua a patra a aratat ca un scenariu de thriller. Finlandezul Aalto a pierdut pozitia de lider.Romanul Nicu Buceanu si polonezul Zuk s-au aflat pe rand pe pozitia a treia. Fiecare a profitat de reprizele de odihna ale adversarului.

In a cincea zi de ultra la New York Nicu Buceanu se mentine pe podium. A alergat 513,7 kilometri dupa primele 4 zile.

„E inuman ceea ce se intampla acolo. Nicu are parte de cea mai tare concurenta din cariera lui”. Sunt cuvintele lui Vlad Tanase, un sportiv de anduranta experimentat. Vorbele lui Vlad vin dupa discutii purtate cu Nicu in ultimele 4 zile. La New York se alearga tare si cu pauze aproape inexistente. Este greu de descris insa in cuvinte ceea ce se petrece acolo. E vorba de antrenamentele din trecut, de puterea psihica, de forta fizica, de strategie, de rezistenta la oboseala si frig.

   Ziua a patra a aratat ca un scenariu de thriller. Doi sportivi se lupta in acest moment pentru locul 1. Trei concurenti se „bat” pentru ultima pozitie de pe podium.

New York Nicu BuceanuNicu l-a avut tot timpul pe polonezul Zuk ca un ghimpe in coaste. „Este razboi aici. Nu am timp sa merg nici la toaleta”, este unul din scurtele si rarele mesaje ce vin dinspre Nicu. A renuntat la reprizele de somn foarte scurte pentru ca nu isi faceau efectul. A revenit la strategia de la Paris cu doua ore de somn la 24 de ore. A profitat imediat polonezul cand Nicu a intrat la odihna, nu inainte de a posta un mesaj pe pagina sa de facebook.Vantul nu mai bate. Ramanem pe bucla”. 

Jocul de sah a continuat insa. Nicu a revenit pe locul al treilea in momentul in care Zuk a cedat si a fost nevoit la randul lui sa intre la somn. Romanul de 38 de ani avea un avans fragil in fata lui Zuk: 5,5 kilometri. De pe locul 5 pandeste ucraineanul Yuri aflat la doar 13 kilometri de Buceanu.

 Finlandezul Aalto a cedat pozitia de lider

Ziua a patra a adus si schimbarea liderului. Finlandezul Aalto a pierdut aproape 70 de kilometri in lupta cu campionul en-titre, mongolezul Byambaa. Exista posibilitatea ca experimentatul ultramaratonist sa fi suferit o accidentare sau poate sa fie doar un joc de strategie. La finalul zilei a treia el avea un avans in fata mongolezului de 40 de kilometri.

TOP 5 SRI CHINMOY 10 DAY RACE DUPA 4 ZILE:

  1. Byambaa ( Mongolia)               608,9 kilometri
  2. Aalto (Finlanda)                       581,9 kilometri
  3. Buceanu (Romania)                  513,7 kilometri
  4. Zuk (Polonia)                           507,2 kilometri
  5. Trostenyuk (Ucraina)                500,8 kilometri

Rezultatele sunt de la ora 19.45, ora Romaniei.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Asfaltowy Chlopak