Larisa Iordache a revenit după trei ani de pauză la Campionatele Naționale

142
Larisa Iordache a revenit după trei ani de pauză la Campionatele Naționale de la Ploieşti

Larisa Iordache a revenit în competiţiei la patru aparate. Larisa a fost notată cu 13,733 la bârnă, 13,567 la sol şi 14,367 sărituri, ultima fiind cea mai mare notă din competiţie.

Larisa Iordache a revenit după accidentări, operaţii, o recuperare îndelungată, dar şi după o recentă testare pozitivă la Covid-19!

Evoluția Larisei la Campionatele Naţionale de la Ploieşti nu a contat în clasament. A fost o verificare pentru multipla campioană.

Farul Constanţa şi-a adjudecat titlul pe echipe. Au câștigat titlul Maria Holbură, Silviana Sfiringu și Ioana Stănciulescu. Podiumul a fost completat de gimnastele de la Dinamo Bucureşti şi de la LPS Cetate Deva.

Larisa Iordache a revenit după trei ani de pauză la Campionatele Naționale
sursa foto Ionut Bacale

Silviana Sfiringu a câștigat concursul individual-compus. Silviana a fost urmată pe podium de Ana Maria Bărbosu (CSŞ Focşani) şi de Ioana Stănciulescu (Farul).

Maria Holbură, singura gimnastă a României calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a clasat pe locul 9 la individual-compus.

Următorul obiectiv internațional pentru gimnaste va fi Campionatul European feminin de la Mersin (Turcia), între 17-20 decembrie.

La masculin medaliați cu aur sunt:  Andrei Groza la individual compus și inele, Emilian Neagu la sol și Eduard Gavrilă la cal cu mânere. Au câștigat titlul național și Marian Drăgulescu la sărituri, Robert Paşca  la paralele și Răzvan Marc la bară fixă.

Andrei Groza a adunat medalie după medalie la Naționale! Groza a obţinut o medalie de aur la inele după titlul obținut la individual compus! Andrei a câștigat și trei medalii de argint la cal cu mânere, paralele şi bară fixă.

Larisa Iordache a revenit după trei ani de pauză la Campionatele Naționale

Marian Drăgulescu, singurul gimnast care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a impus la sărituri, urmat de Andrei Muntean și de Robert Paşca. Marian Drăgulescu vrea să participe pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice, după evoluțiile din 2000, 2004, 2008 şi 2016. În obiectiv sunt și Europenele din decembrie cand Marian va implini 40 de ani!

Pe AIMX aflați aici și despre lupta mentru medalia de aur a reprezentantei României la Europeanul de Box!