Laura Coman si Alin Moldoveanu incheie anul la tir pe podium.

381
Laura Coman si Alin Moldoveanu incheie anul la tir pe podium.

Laura Coman si Alin Moldoveanu incheie in forta anul. Laura a fost in acest an numarul unu mondial si impreuna cu fostul campion olimpic Alin Moldoveanu au tras bine la Belgrad. Anterior sportiva antrenata de Marin Olimpiu a castigat medalia de aur la Internationalele Romaniei la pusca. Intrecerea s-a desfasurat la Iasi, iar Laura a obtinut si un scor excelent in finala de la pusca 10 metri aer comprimat. A fost un rezultat superior recordului mondial. Punctajul Laurei din finala a fost superior cu 8 zecimi recordului mondial feminin (252,4). Recordul mondial masculin este 251,2. Alin Moldoveanu campionul olimpic din 2012 a tras 625,7 in calificari si 249,7 in finala pentru inca un succes in cont bifat de CS Dinamo.

Laura Coman si Alin Moldoveanu incheie anul cu medalii de argint la Belgrad. Laura este in top 10 mondial si nr 2 european la o diferenta infima de locul 1.

La Belgrad, Laura a cucerit trei medalii de argint, una la mixt cu Alin Moldoveanu si doua la individual.

„A fost un concurs bun. Acest an se incheie pentru mine foarte bine. A fost cel mai bun an din cariera mea de sportiv de performanta si sunt increzatoare ca noul an va fi la fel de bun ca 2018. Urmeaza un program lejer in perioada urmatoare. Voi merge in continuare la antrenament deoarece anul viitor e ,, la usa” si nu vreau sa ma prinda nepregatita. Despre adversarele mele nu stiu ce as putea sa spun. Eu sunt cea mai de temut adversara a mea. Daca ma bat pe mine si castig lupta cu mine sunt cea mai buna din lume. Anul acesta am reusit sa ma inving la un moment dat. Am fost numarul 1 si sunt convinsa ca voi mai fi daca imi fac treaba cum trebuie. In concluzie, am avut un an foarte bun si sunt nerabdatoare si curioasa ce imi rezerva anul 2019.”

La randul sau Alin Moldoveanu a vorbit pentru AIMX despre Grand Prix-ul din Serbia, organizat la Belgrad.

„Am venit pe locul 2 la mixt si pe 13 si 14 la individual. Recordurile mele din acest an au fost toate la mixt. In 2019 incercam calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.”

Sursa foto: István Péni Facebook.

Autor Ovidiu Pețenghea