Levi Polgar „alearga in drum spre mare”: este al doilea sau ultra de la Jimbolia la Vama Veche

100

Alergatorul Levente Polgar a inceput al doilea sau ultramaraton in care strabate tara de la vest la est. Mai precis, de la Jimbolia, la Vama Veche. Barbatul fara un brat din Aiud repeta provocarea facuta si in 2016. Atunci a parcurs cei 1100 de kilometri in 14 zile.

Canicula este principalul dusman in primele doua zile de alergare. Polgar a dormit in prima noapte doua ore

Luni, 3 august, la ora 8 a pornit Levi din Jimbolia spre Vama Veche. Pana marti la ora 13 reusise sa adune 113 kilometri. Vrea ca miercuri seara sa-l prinda in Deva. In prima noapte a dormit doar doua ore intr-o benzinarie din Arad. Acelasi traseu este parcurs pe bicicleta si de Cristian Gheorghe, un tanar de 27 de ani, pasionat de calatorii si de aventura.

Cristian Gheorghe si Levente Polgar la Jimbolia

„Ma motiveaza foarte mult. Este tanar. Are acel „zvac”, acea pasiune pe care eu poate nu o mai am ca in urma cu cativa ani. Eu consider ca este aceeasi suferinta si pentru cel care alearga si pentru cel cu bicicleta” a spus Levi pentru aimx.ro.

40 de litri de apa bauti in primele 30 de ore: „Te sleieste de energie soseaua si caldura”

In doi oameni am dat gata 20 de sticle de apa de doi litri, daca nu mai mult. Efectiv nu poti sa mai iei sticla de la gura atat iti este de sete. Iar prima portiune Jimbolia- Arad este infernala. Stiam asta. Este un peisaj similar cu cel din Baragan, atunci cand te apropii de mare. De la Sebes incepe sa-mi placa traseul foarte mult. Si daca ajung la Brasov pot spune ca vad cu un ochi marea”, a mai declarat Levi.

Urmatoarea oprire mai indelungata va fi in noaptea de marti spre miercuri la ora 5 dimineata pentru un alt somn de doua ore. Levi si-a propus ca in drumul sau spre mare sa viziteze cat mai multe obiective turistice, in special monumente dedicate memoriei eroilor neamului. Discutia cu aimx.ro l-a gasit la Paulis, la Monumentul Eroilor Romani, care ii omagiaza pe tinerii militari.

Levente Polgar

In ceea ce priveste timpul pe care vrea sa-l scoata: „Ma simt mai pregatit ca in urma cu 4 ani. Vom vedea ce va fi. Eu am dat drumul la ceasul meu Garmin si nu-l mai opresc pana la Vama Veche. Cand ajung la mare voi vedea timpul total, cu tot cu stationari, somn, etc. „ a spus Levi pentru aimx.ro.

Tot pe site-ul nostru poti citi si despre programul de pregatire si competitiile olimpicului Robert Glinta, aici!!

Autor: Vlad Lucian Arhire