Lotul Romaniei pentru Campionatul European de Schi Alpinism

763

   S-a stabilit lotul Romaniei pentru Campionatul European de Schi Alpinism. 8 sportivi vor reprezenta tara noastra in competitiile pentru cadeti, juniori si seniori. Europeanul se desfasoara in perioada 22-24 februarie in Italia, pe muntele Etna.

   Traseele ajung la 3000 de metri inaltime. Etna este cel mai inalt vulcan din Europa: 3350 de metri.  Lotul Romaniei pentru Campionatul European de Schi Alpinism este format din 5 seniori, 1 junior si 2 cadeti. Antrenorul seniorilor este Lucian Clinciu.

Au fost emotii mari in privinta desfasurarii evenimentului. Campionatul European de Schi Alpinism se desfasoara in sudul extrem al Italiei, in Sicilia. In ciuda altitudinii ninsoarea s-a lasat asteptata. Italienii au confirmat abia in 11 februarie ca exista zapada suficienta pentru a se tine acest Campionat European de Schi Alpinism. Competitia conteaza si ca etapa de Cupa Mondiala. Cadetii au o provocare in plus: este prima competitie care le poate oferi „biletele” pentru Jocurile Olimpice de Tineret – Laussane, 2020.

 ” Mergem cu un lot numeros la acest Campionat European de Schi Alpinism. In mod normal, la nivelul seniorilor, lotul ar trebui sa fie mai valoros, iar baietii mai bine pregatiti ca anul trecut la Mondiale. Dupa Campionatul National putem spune ca Rares Manea este cel mai in forma, dar Silviu, fratele sau, a obtinut rezultate bune in Austria- un top 10 la individual, iar Viorel Palici este si el un sportiv valoros. Speram sa avem rezultate cat mai bune.”– Lucian Clinciu pentru pentru aimx.ro

  Campionatul European de Schi Alpinism are in program 3 probe: sprint, vertical si individual. Concursul incepe in data de 22 februarie cu proba de sprint si se incheie pe 24 cu proba individuala.

Lotul Romaniei: 

Seniori: Rares Manea, Viorel Palici, Silviu Manea, Silviu Balan, Ionut Galiteanu

Cadeti: George Jinga, Constantin Surdu

Juniori: George Coltea

Autor: Vlad Lucian Arhire /Photo Credit: MaramontSport