Cifrele MA RA TH ON: peste 100 de mii de concurenti au alergat pe 6 continente

34

MA RA TH ON a fost provocarea lansata de NN Running Team, in parteneriat cu Maurten, pentru iubitorii de alergare din toata lumea. Competitia a constat in alergarea probei de maraton stafeta (4 schimburi a cate 10,5 kilometri). La concurs au luat startul si vedetele echipei olandeze in frunte cu Eliud Kipchoge. Marius Ionescu, doua prezente la Jocurile Olimpice, a fost cel mai valoros maratonist care a reprezentat Romania.

Cel mai bun timp obtinut la MA RA TH ON a fost reusit de ASICS Team Tempo Elite: 2 ore, 3 minute si 6 secunde

Fiecare membru al unei stafete a avut la dispozitie 48 de ore sa parcurga cei 10,5 kilometri (in weekend-ul 6-7 iunie). Timpii cumulati au reprezentat rezultatul final. 106431 de alergatori s-au inscris la start. In total au „bobinat” aproape 850 de mii de kilometri. Peste 100 de tari de pe 6 continente (America de Sud, America de Nord, Africa, Asia, Oceania si Europa), au avut reprezentanti.

Geoffrey Kamworor , castigatorul maratonului New York, a fost cel mai rapid alergator pe distanta de 10,5 kilometri: 30 de minute. Stafeta sa a fost formata din alergatori americani. Etiopianul Legese a alergat langa Addis Abbaba in 31.09, in vreme ce primul om care a coborat pe distanta maratonului sub 2 ore, Eliud Kipchoge, a parcurs distanta in 31.28.

Kenesisa Bekele,, de 3 ori campion olimpic si alergatorul cu al doilea cel mai valoros timp din istorie pe distanta maratonului a alergat la 2770 de metri altitudine. Timpul sau: 32 de minute si 57 de secunde.

Geoffrey Kamworor 

Maratonistul Marius Ionescu a alergat cu pace de 3 minute si 14 secunde pe kilometru

Component al echipei NN Running Team, Marius Ionescu a alergat in stafeta cu Stefan Iulius Gavril (3,15/km), Adrian Costache (3,55/km), Tania Fantana(6,00/km) si Robert Sendroiu (4,48/km). Marius a alergat cu pace de 3,14 minute/km ceea ce a condus la un timp total de 33 de minute si 18 secunde.

Credit Photo: NN Running Team

Autor: Vlad Lucian Arhire