Mara Guler si Florentina Iofcea vor concura la Icarus Florida UltraFest in cateva zile

462
Mara Guler si Florentina Iofcea vor concura la Icarus Florida UltraFest in cateva zile

Mara Guler si Florentina Iofcea vor concura la Icarus Florida UltraFest in perioada 12-18 noiembrie. La aceasta editie concurentii pot participa la intrecerile de: 144 de ore, 72 de ore, 48 de ore, 24 de ore si 12 ore. In 2014, 2015, 2016 si 2017 concurenti de pe toate continentele au reprezentat 21 de tari si au realizat 13 recorduri.

Bucla este de 1km, pe sosea in Parcul Snyder, aproximativ 70% traseu umbrit. Bucla are certificarea USATF si IAAF. In ultimii 4 ani pe aceasta bucla au fost stabilite 13 noi recorduri nationale si internationale (inclusiv cele ale lui Buceanu si Bontiu). Directorii de competitie sunt Claire Nana  si  Andrei Nana.

Mara Guler si Florentina Iofcea vor concura la Icarus Florida UltraFest unde anul trecut au participat Nicu Buceanu si Adrian Bontiu.

Anul trecut Nicu Buceanu a reusit o performanta incredibila pentru Romania. A castigat ultramaratonul de 144 de ore (6zile) din Statele Unite ale Americii, Florida. Nicu a alergat nu mai putin de 658,8 kilometri in cele 6 zile de concurs. In tot acest timp a dormit doar 10 ore. Adrian Bontiu a incheiat pe locul 7 cu 426,7 kilometri alergati.

Adrian Bontiu a fost la 62 de kilometri de a bate si el recordul national. A reusit insa un record la categoria de varsta 25-30 de ani. A incheiat competitia cu 426,7 kilometri alergati in 144 de ore.

Anul acesta si-au anuntat participarea:

Brad Compton – USA (cel care a fost in stransa lupta cu Nicu anul trecut). John Geesler – USA (fost membru al echipei de 24 ore si a terminat peste 100 competitii de peste 160km). Arun Bhardwaj – India – cel mai cunoscut ultrarunner din India! Patrick Aly Venti – USA membru al echipei nationale de 24 ore (va participa la competitia de 24H). Katalin Nagy – USA membru al echipei nationale de 24 ore si fosta campioana mondiala de 24h (va participa la competitia de 12 H). Patrick Malandain – Franta – unul dintre putinii care au terminat competitia de peste 5000km (Los Angeles – New York). Mara si Florentina sunt singurele atlete din Romania (Florentina locuieste in Canada de cativa ani).

Competitia din Florida este organizata de romanul Andrei Nana, un ultra atlet valoros, stabilit in SUA, antrenorul lotului american  de Spartathlon.