Superstarul etiopian Kenenisa Bekele, cap de listă la Maratonul de la Berlin

200
Etiopianul Kenenisa Bekele, invingator la Maratonul Berlin, rateaza cu 2 secunde recordul mondial

Capitala Germaniei se pregătește pentru a 46-a ediție a BMW BERLIN-MARATHON. Este unul dintre cele mai mari șase maratoane din lume alaturi de Tokyo, Boston, Londra, Chicago și New York. Organizatorii maratonului au anunțat un număr record de alergători la competiția din acest an. 46.983 de persoane din 150 de țări vor lua startul duminică.

 Superstarul Etiopiei, Kenenisa Bekele și atleta din Kenya Gladys Cherono, triplă campioană la BMW BERLIN-MARATHON vin la Berlin. Ambii atleți au planuri mari de la cursa de duminică.

   maratonul de la BerlinKenenisa Bekele vrea să obțină un nou trofeu după cel de acum trei ani, când a înregistrat și cel mai bun timp personal 2:03:03. Bekele va trebui însă să înfrunte alți patru compatrioți, toți cu recorduri personale sub 2 ore și 5 minute:  Leul Gebrselassie  2:04:02, Sisay Lemma 2:04:08, Birhanu Legese 2:04:15 si Feylsa Llesa 2:04:52. Birhanu Legese a câștigat maratonul din Tokyo, în martie anul acesta, cu un timp de 2:04:48. Rămâne de văzut în ce formă va fi Bekele duminică, în condițiile în care la competițiile recente nu a avut rezultate pe măsura așteptărilor. În ultimii doi ani competiția din Berlin a fost câștigată de kenyanul Eliud Kipchoge, care nu se va afla la startul de anul acesta. În 2018, kenyanul a stabilit și recordul mondial la cursa de 42k – 2:01:39.

Atleta din Kenya Gladys Cherono vrea să câștige pentru a patra oară Maratonul din Berlin și să devină sportiva cu cele mai multe titluri din istoria competiției organizate încă din 1974.

maratonul de la BerlinCherono (foto)face acum parte dintr-un club select: doar patru alergătoare au în palmares câte trei titluri la Maratonul din capitala Germaniei. Iar șansele să obțină un nou trofeu cresc. Organizatorii au anunțat că o adversară importantă, compatrioata Vivian Cheruiyot,  a renunțat la competiție din cauza unor probleme la tendonul lui Ahile. Însă, vor fi la start alte șase atlete cu recorduri personale sub 2 ore și 22 de minute. Anul trecut, Cherono a terminat cursa de 42k în 2:18:11.

Tot la maratonul din Berlin, mai mulți atleți speră să obțină timpii necesari pentru calificarea la Jocurile Olimpice: 2:11:30 în cazul bărbaților și 2:29:30 în cazul femeilor.

Autor: Valentin Chisoceanu