Maratonul International Bucuresti 2018-5 zile pana la start! Noutati!

632

Maratonul International Bucuresti a ajuns la editia a 11-a. Astazi a avut loc conferinta de presa. Este cel mai mare eveniment sportiv al anului.

Traseul Maratonului International Bucuresti 2018 va fi modificat din cauza meciului de fotbal Romania – Serbia

La conferinta de presa au participat sportivi, sponsori si ambasadorii evenimentului. Organizatorii au prezentat detalii interesante despre concurs. MIB 2018 a ajuns la editia a 11-a. 19 mii de participanti vor lua startul in cele doua zile: pe 13, respectiv 14 octombrie. Din 12 pana in 14 octombrie, Bucurestiul va fi scena alergarii: pe 13 octombrie se va da startul la Cursele Copiilor, iar pe 14 la cursele de 10km (ora 8.00), Semimaraton, Maraton si cursele de stafeta (ora 9.30).

De anul acesta maratonul de la Bucuresti este certificat Bronze Label de forul IAAF.

  Bucharest Running Club va televiza live, in premiera, intregul eveniment pe Look TV.

Anul acesta organizatorii au lansat si aplicatia mobila a MIB, disponibila in Google Play sub numele de Bucharest Marathon. Aplicatia permite urmarirea concurentilor favoriti pe traseu, in timp real, precum si timpii lor intermediari. Pentru editia din acest an, oficialii concursului au schimbat putin traseul. Maratonul coincide cu meciul de fotbal Romania- Serbia asa ca se va inlocui bucata de traseu din jurul National Arena.

Noul traseu este disponibil pe site-ul oficial: http://bucharest-marathon.com/traseu/

In cadrul MIB 2018 se va desfasura si Campionatul National de Maraton organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Atletism. CN de Maraton va avea la start anul acesta 90 de sportivi: baieti si fete. In urma competitiei se vor desemna campionii Romaniei la proba regina, maratonul.

Autor: Loriana Naita

Credit photo: Facebook-Bucharest Marathon