Maratonul Libertăţii va avea loc şi în acest an la Timişoara

59

Maratonul Libertăţii din acest an se află la a treia ediţie. Evenimentul din acest an se va desfăşura pe 24 mai şi va fi organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, care a anunţat prin intermediul unui comunicat startul înscrierilor celor interesaţi să participe. UVT Liberty Marathon este singurul maraton organizat de o universitate din România.

Planuri mari pentru 2021 cu Maratonul Libertăţii

Desfășurat în primul oraș liber de comunism din România, Timișoara, UVT Liberty Marathon își propune să fie un promotor al ideii de libertate.

Începând cu 1 februarie 2020, înscrierile pe www.libertymarathon.uvt.ro sunt deschise tuturor celor care întrunesc o serie de condiții minime, în funcție de tipul de cursă ales. UVT Liberty Marathon propune câte o cursă pentru fiecare tip de alergător, probele variind de la 2 km la 42 km.

Pachetul de participare va include numărul de concurs, chipul electronic pentru înregistrarea timpului (la cursele cronometrate), tricoul oficial şi medalia de finisher după terminarea cursei.

Participanții vor avea acces la punctele de reîmprospătare cu apă, băuturi energizante, fructe și la asistență medicală în punctele-cheie ale traseului.

Obiectivul pe termen mediu al Liberty Marathon este ca în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, maratonul să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport.

Liberty Marathon își propune recunoașterea și acreditarea de către AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Curselor pe Distanţe Lungi) și IAAF (Federaţia Internaţională de Atletism).

Toate condițiile de participare, detalii despre curse și înscrieri sunt disponibile online, pe www.libertymarathon.uvt.ro.

Pe AIMX puteti citi si despre jucatoarele romane de tenis de masa care evolueaza in ITTF-Europe Top16 Cup. Articolul este aici!

Credit foto: Universitatea de Vest Timişoara