Marcel Laza aduce Romaniei singura medalie la Europeanul de Alergare Monatna-Master

604

Marcel Laza este un sportiv in varsta de 47 de ani. In weekend a participat la Campionatul European de Alergare Montana Master, din Cehia. Laza a facut parte din lotul Romaniei impreuna cu Paraschiva Bors, Ion Candrea si Ovidiu Mutiu. Laza a fost singurul roman care a urcat pe podium: la categoria 45+.

Marcel Laza este din Beius si este angajat in cadrul MAPN ca subofiter la Brigada 81 Mecanizata Bistrita

Marcel LazaMarcel Laza este legitimat la cluburile CSM Cluj Napoca si CS Bihorul Beius. Are 47 de ani, iar pasiunea pentru alergare o are din copilarie. Marcel mai practica si alte discipline sportive:  Pentathlon Militar in competitii militare. Alergatorul a vorbit pentru aimx.ro depsre experienta din Cehia: „Medalia obtinuta la Campionatul European inseamna mult pentru mine. Anul trecut am avut o accidentare care m-a tinut in pauza 6 luni. Dupa linia de sosire am simtit o bucurie. Am fost multumit de cursa tinand cont ca am doar 3 luni de pregatire.

Marcel Laza a ratat „la mustata” medalia de aur in urma cu doi ani la Campionatul European. „A fost la fotografie. Am terminat pe doi. Traseul a fost foarte greu in Cehia. A avut o distanta de 8,6 km, cu o diferență de nivel de 700 metri. Am plecat de la start cu primii alergatori si m-am mentinut acolo. După kilometrul 6 primii 3 „ne-am rupt” de ceielalti din grup. A fost momentul cand am stiut ca voi lua medalie.”

Sportivul din Beius spune ca alergarea are un loc prioritar in viata lui. Se antreneaza zilnic. „Pe viitor ma pregatesc pentru Campionatul National de cros montan pentru seniori si pentru  Jocurile Olimpice Militare din China. Ultima competitie va avea loc in luna octombrie.”

Marcel Laza este inspirat in alergarea montana de Ionuț Zinca.

Tot pe aimx.ro poti citi un articol despre castigatorul cursei de 12 ore de alergare de la Timisoara: AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire