Maria Gerda Dumitru castiga experienta si un loc pe podium la Doha Triatlon

637
Maria Gerda Dumitru castiga experienta si un loc pe podium la Doha Triatlon

Maria Gerda Dumitru castiga constant folosind atuul la inot pentru progres la nivel international. Triatlonul de la  Doha e vizat de la un an la altul de sportivi din ce in ce mai buni. Maria Gerda Dumitru a reusit sa urce pe podium si sa ajunga  in top 5 la general.

„Este un rezultat bun pentru mine. Fetele, toate sunt multiple detinatoare de podium in cursele de Ironman 70.3. Toate sunt participante la Campionatele Mondiale de half ironman. Sunt mandra sa impart prima parte a clasamentului cu atlete experimentate.”

Maria Gerda Dumitru castiga experienta in triatlon la nivel international.

Reprezentanta Romaniei a fost mai rapida decat castigatoarea in clasamentul general, la inot. Pia Sundstedt a facut parte din echipa nationala a Finlandei si e fosta participanta la Jocurile Olimpice in probele de ciclism.

„Este o adevarata forta pe bicicleta! Ma multumeste si mai mult faptul ca am reusit sa o intrec la proba de inot. S-a plecat destul de tare la inot. Isora care a fost prima este o alta atleta foarte puternica. Este experimentata si face  parte din echipa Spaniei la triatlon. Eu am reusit sa conduc plutonul 2 si am iesit a doua din apa. Inotul este punctul meu forte si sunt multumita ca am reusit sa ma mentin in fata.”

Maria Gerda Dumitru castiga metru dupa metru spre podium.

„Din tranzitie am iesit a 2-a! Nu am reusit sa imi mentin avantajul fiind intrecuta inca din prima parte a probei de ciclista olimpica Pia Sunstedt. E o adevarata si temuta forta pe bicicleta.  Eram pe locul 3 la general cand la jumatatea probei de ciclism, o alta buna ciclista si triatlonista pe distante lungi Andrea Stadler din Anglia m-a devansat.”

Maria Gerda Dumitru castiga la nivel personal si la proba a doua si e  multumita de rezultatul la ciclism in triatlonul de la Doha.

„Am fost  constanta si am reusit sa imi mentin pozitia si sa pastrez avantaj fata de urmaritoare intrand in alergare pe locul 4.”

La proba de alergare reprezentanta Romaniei a iesit din tranzitie motivata.

 „Am fost in graficul de cursa prestabilit cu antrenoarea mea. Totul a decurs bine pana la km 3. La fel ca in Sri Lanka, am avut probleme cu stomacul si de aici a inceput lupta. Stiam ca sunt urmarita. Le vedeam pe fete si stiam ca trebuie pe cat posibil sa imi mentin avantajul. Urmatorii km. au fost mai putini placuti. Nu am putut sa beau decat cateva guri de apa si fara nutritie. Mi-am revenit la 2 km. de final, dar era prea tarziu sa recuperez. M-am trezit depasita pe ultimul km. de cea mai buna alergatoare din tot concursul, Toni Snoxell din Africa de Sud. Am fost la 43 de secunde de ea.”

Maria Gerda Dumitru castiga un loc pe podium la categorie(18-39 de ani): obiectiv indeplinit la Doha!

” Acest loc 3 ma multumeste destul de mult mai ales concurand alaturi de atlete rapide si in conditiile date. A fost un concurs care a avut conditii bune, cu ceva vant la bicicleta si cald la alergare. Doar ce am revenit din Sri Lanka si efortul acumulat la half ironmanul de acolo poate ca inca a avut ceva de spus in evolutia la acest concurs pe distanta olimpica. A fost o competitie cu rezultate bune de la care se va creea un nou plan de antrenament pentru urmatoarea perioada.”

Pentru Maria Gerda Dumitru urmeaza o perioada in care va acorda mai multa atentie recuperarii si un nou plan de antrenament cu focus pe proba de ciclism.
Urmatoarele competitii sunt doar pe distanta de half ironman. In mai ataca  70.3 Danang, Vietnam!

Autor: Ovidiu Pețenghea