Mariana Nenu alearga spre borna 240 dupa Personal Best-ul din Austria

514

Mariana Nenu alearga spre o noua provocare. Ultramaratonista si-a stabilit cea mai buna performanta a carierei la 24h-lauf in Irdning (Austria). A parcurs 210,1 kilometri in 24 de ore. Cu 23 de kilometri mai mult fata de recordul ei anterior. Sportiva a fost la doar 2 kilometru si 400 de metri de recordul national detinut de Mara Guler (212,53 km), la Campionatul European de 24 de ore de alergare de la Timisoara. „Daca totul merge bine nu are cum sa nu fuga 240 de kilometri la Mondialul de anul viitor”, a spus pentru aimx.ro antrenorul Marianei, Bogdan Adrian Mihai.

Mariana Nenu: „Mi-am depasit limitele. Este rezultatul muncii mele”

Peisajul este de poveste. Verdele crud al Austriei scos in evidenta de un soare aflat spre apus cicatrizeaza din ranile unui efort de 24 de ore.„Am degetele de la picioare bandajate, doua unghii stau sa-mi cada, ceva rani prin unele locuri. Sunt lucruri la care te astepti insa. De data asta am vomitat o singura data in timpul celor 24 de ore”, spune Mariana de pe terasa cu vedere si catre, culmea, doua piste: una de alergare si una pentru bicicleta. Este invitata unei familii de romani stabilite in Austria, in satucul Sankt Nicola. Nu a dormit foarte mult in noaptea de dupa concurs. „A fost ceva special. La final toata lumea de pe margine ma aplauda. Sunt sentimente extraordinare…iti dau lacrimile…Imi vine sa plang si de ciuda insa ca nu am reusit sa dobor recordul national. Mai aveam doi kilometri. Oricum sunt multumita. Am muncit mult, iar rezultatele se vad” spune Mariana pentru aimx.ro.

„Mi-am dat seama ca nu mai poate bate recordul cu 7 bucle inainte de final. Mariana este insa la doar 30 la suta din pregatire in acest moment. A avut un ritm bun. In primele 6 ore a alergat 60 de kilometri, in urmatoarele 6 53, 51 apoi, iar in ultimele 6 – 46. Este binisor. Cu cat esti mai antrenata cu atat iti poti permite sa pleci mai tare inca de la inceput. Altfel clachezi, asa cum au patit multi concurenti. Mariana a urcat in clasament spre final” a precizat pentru site-ul nostru Bogdan Adrian Mihai.

Mariana Nenu alearga acum spre o noua borna: 240 de kilometri. Obiectivul: Campionatul Mondial de Alergare de 24 de ore din 2019.

Anul viitor in luna mai, la Irnding, se va tine Mondialul de 24 de ore de alergare. Mariana este deja familiarizata cu traseul. „Traseul este la 690 de metri altitudine. Eu m-am pregatit timp de 5 week-end uri la munte pentru ca nu e de joaca. Nu merge doar cu antrenament in IOR. Traseul este unul foarte greu. E o bucla, dar si cu un ac de par. Una din alei este stramta. A trebuit sa fac slalom si pe langa cei care alergau la stafeta. Au fost multi copii, tineri care au alergat la probele de 6 sau 12 ore. Poate altul ar fi fost rezultatul daca nu trebuia sa-i depasesc permanent”, a mai precizat Mariana.

Sportiva si-a propus pentru 2019 un nou obiectiv. Mariana Nenu alearga spre o alta borna. „Pana la anul vreau sa o bag in forma pentru a atinge 240 de kilometri. Cred ca este foarte posibil. Daca totul merge bine nu are cum sa nu fuga 240. Poate doar daca nimereste o zi proasta” a adaugat antrenorul Marianei.

Autor: Vlad Lucian Arhire