Mariana Nenu alearga 24 de ore intr-o companie selecta la Nationalele Germaniei

316

Romania are doua sportive prezente in cursa de 24 de ore de la Boottrop. Este vorba de Mariana Nenu si de Stefania Gabriela Iaciu. Boottrop Ultralauf Festival este denumirea completa a competitiei, iar in cadrul concursului se va desfasura si Campionatul National al Germaniei la 24 de ore de alergare. Este ultima sansa pentru a-ti mai face baremul de calificare la Campionatul Mondial de la Albi, Franta. La feminin concurenta este una puternica. Sunt 5 nemtoaice cu cel putin 215 kilometri alergati ca Personal Best. 

Mariana Nenu alearga 24 de ore cu gandul la recordul national. Alergatoarea si-a facut deja baremul pentru Mondiale

Antje Krause parea marea favorita la feminin, cu un personal best de 237 de kilometri reusit in 2017. O urmeaza Susannee Dury, 228 de kilometri alergati anul trecut si Sigrid Hoffmann si Sandra Sons cu 218, respectiv 215 kilometri, cele mai valoroase repere ale carierei in 24 de ore. Si Katrin Gottschalk are un rezultat foarte bun anul acesta: 8 ore si jumatate pentru 100 de kilometri.

„Ma bucur ca am persoane mai puternice ca mine in concurs. De-abia astept sa iau startul in cursa alaturi de fetele din lotul Germaniei. Ma motiveaza!!! Doar asa iti poti testa adevarata valoare. Va fi o cursa pe viata si pe moarte. Fiecare concurs este diferit si trebuie sa dai maximum”, a declarat Mariana Nenu pentru aimx.ro.

Bottrrop este un orasel cu putin peste 100 de mii de locuitori situat in vestul Germaniei, aproape de granita cu Olanda. Traseul va fi pe o bucla de 1300 de metri in parcul din localitate. Temperatura va da mari batai de cap celor peste 270 de concurenti inscrisi la start in toate probele: 6 ore, 24 de ore, stafeta si 100 de kilometri. Maximele vor urca pana la 29 de grade. Cu mult mai mult se va inregistra insa la nivelul asfaltului.

„Fiecare se gandeste la record. La toate cursele la care ma duc plec cu acest gand. Imi doresc la un moment dat sa ajung la 240 de kilometri alergati in 24 de ore …sau 246, atat cat are celebrul concurs Spartathlon”- Mariana Nenu

Mariana Nenu are Personal Best intr-un concurs de 24 de ore de alergare 210 kilometri.

Sunt temperaturi mari, 29 de grade. Gabriela a mai slabit, iar obiectivul ei este sa ajunga la 180 de kilometri. Speram sa prinda o zi buna si Mariana. Sunt 5 nemtoaice in jurul lui 215 kilometri sau mai sus, ceea ce este bine. Ca suprafata de rulare este asfalt, iar diferenta de nivel pe fiecare bucla este de doar 5 metri. Este ultimul test inainte de Campionatul Mondial de 24 de ore din Franta si sunt simulate perfect conditiile de acolo in ceea ce priveste aglomeratia de pe bucla. Cu peste 270 de oameni la start trebuie sa faci slalom de multe ori, iar pe langa faptul ca te oboseste iti pune la grea incercare si genunchii”, a spus pentru aimx.ro Bogdan Adrian Mihai, antrenorul celor doua alergatoare.

Gabriela Iaciu (foto) a alergat in acest an 2000 de kilometri. Are un Personal Best de 150 de kilometri in 24 de ore. „Ma simt foarte bine din punct de vedere fizic. Ma impac bine si cu caldura si nu cred ca voi avea probleme din punctul asta de vedere. Nu pornesc niciodata tare in cursa. Nu am probleme cu somnul sau cu oboseala asa ca strategia este de a trage tare si pe timp de noapte” a spus Gabriela care are o miza importanta: baremul pentru Mondiale. Concursul din Germania incepe sambata la pranz.

215,2 kilometri: este cea mai buna performanta feminina roamneasca pe 24 de ore. Recordul ii apartine alergatoarei Mara Guler si a fost reusit la Campionatul National de Alergare de 24 de ore de la Timisoara, mai 2019.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre rezultatele foarte bune reusite de sportivii romani la Campionatul Balcanic de Orientare, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Pixel ProSport