De la Exatlon din nou la ultramaraton: Mariana Nenu alearga 24 de ore in Franta

808

   Mariana Nenu alearga in Franta chiar de Pasti. Ultramaratonista va lua startul in dimineata zilei de sambata in concursul „Les 24h de L”Isere”. Competitia se afla la cea de-a doua editie si se desfasoara in oraselul Tullins in apropiere de Grenoble. Mariana este insotita de antrenorul Bogdan Adrian Mihai. Sportiva doreste sa realizeze baremul de calificare pentru Europeanul de 24 de ore de alergare de la Timisoara.

Mariana Nenu alearga in Franta cu gandul la Campionatul European de 24 de ore de alergare de la Timisoara

Mariana Nenu aleargaMariana Nenu este una dintre cele mai valoroase ultramaratoniste din Romania pe plat. Este singura femeie din tara noastra care a ajuns la finish-ul dificilului concurs Spartathlon, Grecia (246 de kilometri). In ultimele 3 luni a participat la emisiunea concurs EXATLON, difuzata de postul de televiziune Kanal D. Nu a abandonat insa pregatirea specifica in niciun moment. „M-am antrenat in fiecare dimineata pe plaja. Alergam cate 10 kilometri pe nisip, dar am facut si sarituri sau aruncari”, a declarat Mariana pentru aimx.ro

Cursa de 24 de ore se va desfasura pe un traseu de 1150 de metri. 550 de metri se alearga pe tartan,100 pe bitum si alti 500 pe o suprafata tare(beton). Baremul de calificare la Campionatul European de 24 de ore de alergare este de 150 de kilometri la feminin. „Acesta este minimul, insa eu imi doresc sa alerg mai mult in cele 24 de ore. Voi incerca sa ma apropii cat mai mult de borna 200 de kilometri”, a precizat Mariana Nenu.

 Federatia Romana de Atletism a anuntat lotul Romaniei joi dimineata. 10 aprilie este dead line-ul pentru a-l comunica IAU – Asociația Internațională de Ultramaraton. 

Federatia Romana de Atletism anuntase ca data limita pentru indeplinirea baremului este 31 martie. „Eu am fost plecata 3 luni de zile in Panama unde am participat la Exatlon. A fost primul concurs posibil la care puteam sa particip dupa parastasul de 6 luni al mamei mele. Altfel eram week-end ul trecut la startul competitiei din Franta unde a obtinut calificarea pentru European si Bogdan Ofiteru. Am spus ca ar fi pacat sa nu vin la cursa asta si am facut eforturi financiare mari sa pot fi prezenta. Cred ca si Romania ar fi mandra de mine” a mai precizat Mariana Nenu pentru site-ul nostru.

Pana la ora publicarii acestui articol Diana Amza, președintele sub-comisiei de Ultra-Atletism din cadrul Federației Române de Atletism, nu a putut fi contactata pentru a oferi un punct de vedere.

Autor: Vlad Lucian Arhire