Mariana Nenu, „The Running Machine”. Culisele primului concurs de 24 de ore,de-afara, castigat de o ultra atleta romanca

421
     Mariana Nenu, „The Running Machine”. Asa a fost „botezata” alergatoarea romanca dupa ce s-a impus in concursul feminin „24 ore di Torino”. Mariana Nenu a devenit prima ultra atlteta din Romania care castiga o competitie de acest gen in afara tarii. Alergatoarea a ocupat locul al doilea la general dupa ce a alergat 187,474 kilometri in 24 de ore. „Pot mai mult. Spre 220 de kilometri” a declarat Mariana. aimx.ro a stat de vorba cu Mariana Nenu si Bogdan Adrian Mihai, antrenorul care a insotit-o pe sportiva in Italia.

Bogdan Adrian Mihai despre Mariana Nenu, „The Running Machine” : „Va vom uimi si in continuare!”

   „M-am simtit perfect. Am facut pauze mici de masaj si dus. Totul a mers bine”, a povestit Mariana. Si totusi a existat un moment mai dificil de gestionat. Dupa 17 de ore de alergare Mariana se apropiase de lider. Pe 3 se afla cel mai valoros adversar din concurs (Notarangelo, Michele, om de 216 km/24 de ore si 812/6 zile).„M-am chinuit sa decid DACA merita ca Mariana sa atace sau sa ne vedem de treaba. Sa continuam sa supravietuim avand in vedere volumul ei infim de alergare de anul acesta. Am decis sa mai asteptam. In ultimele doua ore ale cursei Domenico, liderul, a parut ca a mancat spanac. Atunci a atacat si Mariana, dar degeaba… Si Notarangelo se apropia de Mariana. Stiam insa ca e prea tarziu pentru toata lumea… Nu e chiar ca in filme”, a declarat Bogdan Adrian Mihai.
   Reusita Marianei este cu atat mai valoroasa cu cat antrenamentele de volum au lipsit cu desavarsire din pregatirea ei in acest an. Sportiva a participat la emisiunea concurs Exatlon si a alergat in acest timp pe distante de maxim 10 kilometri. „Strategia a fost una de supravietuire. Nici eu si nici Mariana nu aveam idee cum se va comporta la caldura in conditiile in care ea nu avea un long run mai lung de 10 kilometri anul acesta. Am luat lucrurile asa cum au venit. S-a alergat, in medie, cu 20 de kilometri mai putin decat cu un an in urma. Caldura a fost ingrozitoare, iar adrenalina i-a impiedicat sa faca lucrurile corecte, la momentul lor” a completat antrenorul Marianei.  Pe teren Mariana s-a dovedit a fi rezistenta la caldura. Ea a mers in Italia dupa 3 luni petrecute in Republica Dominicana. „Rezist foarte bine la caldura si chiar nu am avut probleme. Sunt niste secrete si cu caldura. Trebuie sa bei lichide calde si sa te uzi pe cap” a spus Mariana pentru aimx.ro
Bogdan Adrian Mihai despre:

ce fel de curse o avantajeaza pe Mariana:  

O avantajeaza cursele in bucla. Ea este in stare sa faca un lucru din ce in ce mai bine. Invata foarte repede din orice greseala. Si daca sunt langa ea si ii mai si reamintesc (am si eu cateva replici pe care i le spun pentru ca o cunosc destul de bine si stiu ce merge si ce nu in anumite momente), cursa poate continua pana ce toti ceilalti inteleg cine e „running machine”. Doar ea si cel care a reusit s-o intreaca nu au avut „momente de mers”.Mariana nu se antreneaza la mers. Ea ALEARGA. Daca vrei sa castigi curse tari, alergi, nu mergi!

principalele calitati ale Marianei:

Calitatea principala a Marianei este ca a inteles foarte repede ca trebuie sa asculte si sa faca ce ii zic. Am deja 30 de ani de experienta in domeniul sportului. Rezultatele obtinute in cateva luni sau doar saptamani, cu alti atleti (si cu ea deasemenea), spun cate ceva despre cat de repede pot verticaliza performanta sportiva si cam ce fel de cunostinte am in domeniile periferice atletismului. Sunt conectat cu cele mai noi idei de pe dincolo si imi pasa ca sportivii mei sa faca din… nimic, bici.

nivelul de performanta atins in prezent:

 Nu am ajuns cu ea nici la 20% din ceea ce poate arata lumii. Sper doar sa-mi acorde incredere si sa gasim mijloacele sa ajungem acolo unde ea CHIAR MERITA! Va vom uimi de-a dreptul.. in continuare! Pentru ca eu CHIAR STIU ceea ce altii nu vor, nu pot sau nu-si doresc sa vada la Mariana Nenu.
Autor: Vlad Lucian Arhire