Mariana Nenu si-a luat revansa la Ultrabalaton, Ungaria: locul 4 la feminin.

341

  Mariana Nenu si-a luat revansa la Ultrabalaton. A incheiat concursul feminin pe locul 4. Ultramaratonista a avut parte de o experienta dura: a lesinat la kilometrul 95. Medicii au vrut sa o opreasca din cursa. Este al doilea rezultat excelent reusit de Mariana Nenu in 2018. „Sunt foarte bucuroasa! Este o competitie grea!”, a declarat Mariana pentru aimx.ro

Mariana Nenu a devenit prima romanca finisher la Ultrabalaton

Mariana Nenu Ultrabalaton„Sunt foarte bucuroasa. Imi vine sa plang non-stop”, a spus Mariana pentru aimx.ro imediat dupa ce a incheiat concursul. Anul trecut sportiva a abandonat la kilometrul 162. In 2017 doar Andrei Szell a ajuns la finish din cei 12 romani care au luat startul. Alergatoarea s-a intors cu gandul de a-si lua revansa si a termina concursul.

Mariana si antrenorul Bogdan Adrian Mihai si-au propus un timp sub 30 de ore. Ultramaratonul care inconjoara lacul Balaton are lungimea de 221 de kilometri.

   Sportiva a depasit un moment critic la kilometrul 95 atunci cand a lesinat.

A fost al doilea ultra in acest an pentru Mariana Nenu dupa concursul de 24 de ore din Italia. „A fost mai greu decat Sparthatlonul. Nu am avut timp sa ma antrenez specific in acest an. Prima parte a fost doar cu urcari si coborari. A fost foarte cald”, a marturisit alergatoarea.

La kilometrul 95 Mariana a lesinat. A primit ingrijiri medicale si a fost tinuta sub supraveghere timp de o ora. Initial medicii i-au recomandat sa nu mai continue cursa. „Le-am spus sa-i permita sa mai alerge pana la kilometrul 101 si daca nu va fi in regula si nu isi revine am sa o opresc din cursa” a precizat Bogdan Mihai. „Ma deshidratasem foarte mult. Vomitasem de cateva ori. Era si soare si am lesinat. Efectiv caldura te doboara. E un concurs foarte greu. Am facut atunci o pauza de o ora, dar ca sa imi reintru in ritm am mai avut nevoie de alte 3. Fara munca in echipa nu se poate. Bogdan m-a incurajat tot timpul si m-a sustinut”, a mai precizat Mariana.

Mariana Nenu s-a clasat pe locul 4 cu timpul de 29 de ore, 36 de minute si 22 de secunde. Bogardi Szilvia a castigat in 26.13.17. 21 de alergatoare au abandonat. La masculin, ANDRZEJ WERESZCZAK a castigat cu timpul de 23.08.09. Romanul Iulian Serban s-a oprit la kilometrul 146.

Autor: Vlad Lucian Arhire