Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă sunt vicecampioni olimpici

59
Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă sunt vicecampioni olimpici

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă sunt vicecampioni olimpici după ce au gestionat o revenire spectaculoasă după start!

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă sunt vicecampioni olimpici

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă sunt vicecampioni olimpici! Sucevenii de la canotaj au recuperat extraordinar în a doua jumătate a traseului și au încheiat la mai puțin de o lungime de barcă de primii clasați, sportivii croați! 

Frații Sinkovic au câștigat aurul olimpic în fața tricolorilor.

Echipajul de dublu vâsle categorie uşoară feminin, format din Gianina Beleagă şi Livia Ionela Cozmiuc, a ocupat locul 6.

Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au încheiat pe locul 3 în finala B, de clasament, a probei de dublu rame feminin de la Jocurile Olimpice. Ele au fost pe 9 la general. Cursa a fost câștigată de echipajul din Australia, urmat de reprezentantele Danemarcei.

În recalificări, cu cea mai bună performanţă a anului, echipajul de opt plus unu feminin: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea, a încheiat pe locul 1 şi va evolua în finala pentru medalie.

Al 90-lea titlu olimpic este adus României de Simona Radiș și de Ancuța Bodnar la Tokyo! Româncele au avut un ritm perfect și au condus cursa încă de la început. Ancuța și Simona s-au distanțat de rivalele din Noua Zeelandă și de canotoarele din Țările de Jos pe durata celor 2.000 de metri!

A fost a 20-a medalie de aur pe care canotajul o aduce României la Jocurile Olimpice, fiind prima după 13 ani. 308 medalii au cucerit sportivii români până acum în participările la Jocurile Olimpice de vară. 90 de titluri olimpice are România în toată istoria, 97 de medalii de argint și 122 de bronz. Ancuța Bodnar și Simona Radiș au primit primele medalii de aur de la Octavian Morariu, cel care a înmânat medaliile pentru cele trei echipe la ceremonia care s-a încheiat cu intonarea imnului României!

Pe AIMX aflați aici  mai multe vești despre sportivii României care participă la Tokyo!