Marius Ionescu: „Nu pot si nici nu vreau sa las lucrurile asa”

349

Marius Ionescu a fost singurul roman care a participat la Valencia Marathon, un concurs care a strans in acelasi loc stelele atletismului mondial. Alergatorul care va implini 36 de ani pe 18 decembrie a fost nevoit sa abandoneze la kilometrul 8. Marius se pregatise pentru a realiza baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo: 2.11.30. aimx.ro i-a luat prima reactie maratonistului roman dupa concurs.

Marius Ionescu: „Am venit oarecum „intr-un picior””

Maratonistul roman s-a acidentat cu doar 10 zile inainte de concurs. A suferit o contractura pe bicepsul femural drept, accidentare care l-a scos „din joc” timp de 3 zile.

„Stiam ca nu va fi usor sa alerg cu durere, dar avand in vedere ca eram aici, m-am pregatit. Am zis ca mai bine sa incerc decat sa am regrete ca nu am incercat. Este frustrant sa te antrenezi si cu 10 zile inainte de concurs sa te accidentezi. Este pentru prima data cand mi se intampla. Asta e viata de sportiv”, a spus alergatorul pentru aimx.ro.

Marius s-a oprit la kilometrul 8.

Nu aveam de ce sa forțez pana la capat pentru ca nu alergam timpul dorit si riscam sa ma accidentez mai rau. Marti am sa merg sa fac niste investigatii medicale sa vad ce este mai exact si sa rezolv problema. Dupa aceea, inapoi la treaba !!! Nu pot si nici nu vreau sa las lucrurile asa. Am muncit prea mult si nu pot renunta acum” , a declarat Marius Ionescu pentru aimx.ro

Personal Best Marius Ionescu: 2.13.00, Dusseldorf, Germania 2016

Barem Jocurile Olimpice Tokyo 2020 : 2.11.30

Record national: 2.12.30, Catalin Andreica -1978

Marius Ionescu a participat la ultimele doua editii ale Jocurilor Olimpice

La Londra in 2012 a devenit primul maratonist roman care se califica la Jocurile Olimpice dupa o pauza de 48 de ani. A facut o cursa foarte buna, mai ales in a doua parte si a terminat pe locul 26 in 2 ore, 16 minute si 28 de secunde. Campion olimpic a iesit ugandezul Stephen Kiprotich, cu timpul de 2 ore, 8 minute şi o secundă.

4 ani mai tarziu, la Rio, Ionescu s-a clasat pe locul 37 in 2.17.27.

Autor: Vlad Lucian Arhire