Matei Oancea castiga medalii la schi! Vrea sa fie ca Hirscher si adora Slalomul Urias

587
Matei Oancea castiga medalii la schi! Vrea sa fie ca Hirscher si adora Slalomul Urias

Matei Oancea castiga medalii la schi alpin! Anul acesta a obtinut locul 2 la ambele probe in concursul international Kids Trophy din Poiana Brasov! Matei a cunoscut tainele schiului la varsta de 4 ani. Tatal sau l-a indrumat. Matei a fost observat de profesorul Gheorghe Vulpe care l-a luat la clubul CSS Sinaia. De atunci este sub indrumarea dansului.

Matei Oancea castiga medalii la schi alpin! Proba favorita este Slalomul Urias.

In 2015  Matei a participat prima data la concuncursul international Kids Trophy din Austria unde s-a clasat pe locul 6.  Proba favorita pentru Matei este Slalomul Urias! Anul acesta a obtinut titlu de campion national la aceasta proba.  Sportivul preferat este Marcel Hirsher! Austriacul a cucerit pentru a treia oara in acest an medalia de aur in proba de slalom, la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Are (Suedia).

 Matei Oancea castiga medalii la schi! Tanarul sportiv a obtinut 3 titluri de campion national la toate cele 3 probe la care a concurat anul trecut!

Matei Oancea castiga medalii la schi! Vrea sa fie ca Hirscher si adora Slalomul Urias
Matei Oancea si Gheorghe Vulpe

Matei se motiveaza exemplar cand e in dificultate. Exemplu oferit la Combinata anul acesta la Nationale. Dupa prima mansa de SU era pe loc 1 la diferenta de o secunda si la mansa de slalom a abandonat.  Visul lui este sa devina un mare schior. Intrebat de un bun prieten daca va renunta la acest sport. Matei a raspuns ca traieste pentru schi! Dar nu doar pe partie este pasionat el isi achizitioneaza tot ce tine de prepararea schiurilor, iar acasa are un adevarat atelier!

Anul acesta Matei Oancea are in program concursurile internationale din Bulgaria si Franta. Competitiile sunt pe 9 si 10 martie in Bulgaria. La sfarsitul luni martie Matei Oancea merge in Franta impreuna cu Gheorghe Vulpe  pentru proba de Coborare. Relatia celor doi e speciala. Matei tine mult la profesorul sau care ii da putere si il incurajeaza in tot ce face in schi.  Incurajarile lui Gheorghe Vulpe dupa dezamagirea de la Combinata l-au motivat pe Matei si a obtinut locul 3 la slalom.

Matei s-a evidentiat in acest an prin cele doua clasari pe podium,  loc 2 la ambele probe in concursul international Kids Trophy din Poiana Brasov. Despre rezultatele lui Matei gasiti detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea