Maya se pregateste de Night Challenge dupa victoria de la Cheile Gradistei

311
Maya se pregateste de Night Challenge dupa victoria de la Cheile Gradistei

Maya se pregateste sa aiba un an de referinta la atletism! Va urma trecerea la nivelul de juniori 3! Dupa un sfarsit de an 2018 cu accidentari cauzate de cresterea brusca. Primele patru luni au fost dedicate recuperarii in acest an! Maya a facut exercitii specifice, pentru a evita probleme de sanatate. Fara o pregatire care sa-i permita reprezentarea la cel mai inalt nivel, echipa care se ocupa de Maya e decis ca atleta sa nu participe la Nationalele de Atletism pentru copii.

Maya se pregateste atent! A reinceput acomodarea cu efortul. Pregatirea ei trece prin toate etapele, pentru a ajunge la consistenta si calitatea antrenamentelor care sa-i aduca din nou rezultatele dorite.

Maya se pregateste de Night Challenge dupa victoria de la Cheile GradisteiDupa un loc 5 la Maratonul International Brasov (primul concurs din acest an) urmatorul obiectiv al Mayei a fost pregatirea Maratonului DHL. Concursul a fost organizat la Cheile Gradistei. Pe o vreme capricioasa, pe un traseu combinat(asfalt, iarba uda, noroi) care a masurat 1000m, Maya a condus cursa de la un capat la altul. Maya a castigat cursa la mare lupta. Urmatorul concurs al Mayei va fi  Night Challenge de la Sibiu in august.
Obiectivul major al Mayei si al echipei care se ocupa de ea(Laura psiholog,Visinescu terapeut,Elena Moldovan medic,Mocanu antrenoare personala) este revenirea sportivei la forma care sa-i permita atacarea sezonului viitor in forta. Din 2020 Maya trece la nivelul Juniori 3.

Maya se pregateste si raspunde la eforturile tuturor, ale familiei, ale staff-ului care incerca in fiecare zi sa o aduca pe Maya un pic mai aproape de visul ei, Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Maya s-a nascut pe 16 Decembrie. Primele antrenamente le-a facut sub indrumarea antrenorului Marius Voiculescu. Acesta a vazut in ea potential si a acceptat sa o antreneze in ciuda varstei fragede. In 2013 a trebuit sa se mute in Sibiu. Acolo Maya a continuat antrenamentele cu antrenoarea Ligia Cuciorovschi.In 2013, la varsta de 6 ani, Maya a participat la prima ei cursa: semimaraton Sibiu, unde a terminat pe locul I la cursa copiilor: categoria de varsta 4-6 ani. Victoriile se aduna!

Pe AIMX puteti citi aici despre castigatorii de la Nationalele de Juniori 1!

Autor: Ovidiu Pețenghea