Romania a cucerit prima medalie din istorie la Campionatul Mondial de Winter Triathlon

1013

   Romania a cucerit duminica, in Italia, prima medalie la Campionatul Mondial de Winter Triathlon, categoria Elite. Excelentul rezultat a fost obtinut in proba de stafeta mixta de Edit Vakaria si Viorel Palici. 

Romania istorie Campionatul Mondial de Winter Triathlon

Romania a fost reprezentata in proba de stafeta mixta de la Campionatul Mondial de Winter Triathlon, Asiago, Italia de Edith Vakaria si Viorel Palici. Cursa a venit la o zi dupa ce Palici s-a clasat pe locul 7 in concursul masculin, iar Vakaria a terminat pe 10 competitia feminina.

Stafeta mixta a avut patru schimburi. In primul schimb a plecat Edith, iar Romania se clasa pe locul 4 dupa schimbul 3. Viorel Palici a reusit sa recupereze avantajul pe care il luase echipa Cehiei. Romania a cucerit astfel medalia de bronz. Este prima medalie din istorie pentru tara noastra la un Campionat Mondial de Winter Triathlon, categoria ELITE. Romania a ajuns la finish in 2.02.17. Campioana Mondiala la stafeta mixta a devenit Rusia in 1.57.54, iar medalia de argint a fost cucerita de tara gazda, Italia, in 2.02.17

In perioada 22-24.02.2019, Romania va gazdui la Cheile Grădiștei, Campionatul European de Winter Triatlon.

Autor: Vlad Lucian Arhire