Medalii castigate pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

381
 Medalii castigate pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

Medalii castigate pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, aur la judo si haltere.

Sabina Baltag a castigat  la categoria 53 kg, cu un total de 177 kg (77 la smuls, 100 la aruncat).

Judoka Adrian Sulca si Mihaela Valentina Cambei la haltere au adus Romaniei primele medalii.

Sulca a cucerit aurul la categoria 81 kg, dupa ce l-a invins in finala pe cehul Martin Bezdek. 

Inotatorul Daniel Martin, medaliat cu argint la 100 m spate, s-a clasat pe locul 7 in finala la 100 m fluture . George Ratiu s-a calificat in finala probei de 50 m liber, cu al saptelea timp din semifinale. La 100 m bras feminin, Maria Claudia Gadea a terminat pe 26 in calificari, iar Ingrid Huszar pe 30.

Medalii castigate pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, la canotaj.

Florin Nicolae Arteni-Fintinariu si Alexandru Laurentiu Danciu au cucerit medaliile de argint in proba  de dublu rame la canotaj. Tandemul tricolor a incheiat cu timpul de 1 min 30 sec 65/100. Romanii au fost intrecuti de italienii Alberto Zamariola şi Nicolas Castelnovo, cu finish in 1 min 30 sec 30/100.

Tabita Maftei si Alina Maria Baletchi au obtinut bronzul in proba de dublu rame, cu timpul de 1 min 40 sec 29/100. Pe primul loc s-a clasat echipajul din Grecia (1 min 40 sec), iar pe doi au terminat reprezentantele Cehiei (1 min 40 sec 09/100).

In concursul de tir sportiv, Daria-Olimpia Haristiade a ocupat locul 18 in proba de pistol cu aer comprimat 10 m.

 Medalii castigate pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos AiresLa tenis de masa, Andreea Dragoman a castigat medalia de bronz! Dragoman s-a calificat in semifinalele probei de simplu, după 4-1 in optimi cu poloneza Anna Janina Wegrzyn. Andreea a castigat cu 4-2 in sferturile de finala  cu americanca Amy Wang. In semifinale in fata Andreei Dragoman  a venit japoneza Miu Hirano. Andreea a jucat insa  pentru medalia de bronz pe care a castigat-o. Adversara sa  Archana Girish Kamath, reprezinta India si a pierdut cu 4 la 1. In semifinale Andreea a pierdut, 0-4, in fata japonezei Miu Hirano.

La simplu masculin, Cristian Pletea a dispus de italianul Matteo Mutti in optimi, cu 4-1, dar a pierdut in sferturi in faţa japonezului Tomokazu Harimoto, cu 2-4.

In concurs pentru Romania sunt 34 de sportivi, 21 de fete si 13 baieti, care concureaza la 14 discipline.

Gasiti medaliatii aici!