Medalii obtinute de Andreea Chitu la Judo in drumul spre Jocurile Olimpice

278
Medalii obtinute de Andreea Chitu la Judo in drumul spre Jocurile Olimpice

Medalii obtinute de Andreea Chitu la Judo in drumul spre Jocurile Olimpice. Este a treia aparitie pe podium in acest an preolimpic.  Andreea Chitu a reusit sa castige medalia de bronz la Grand Prix-ul de la  Budapesta la categoria -52 kg.

Medalii obtinute de Andreea Chitu la Grand Prix la Budapesta, Antalya si Tel Aviv in acest an!

Sportiva legitimata la CSA Steaua Bucuresti a avut in Ungaria victorii contra sportivelor Kachakorn Warasiha (Thailanda) si Anna Kazyulina (Kazakhstan). Chitu a fost invinsa de japoneza Chishima Maeda. Nipona a castigat turneul. In recalificari, Andreea a invins-o pe Tetiana Levytska-Shukvani din Georgia si pe brazilianca Eleudis Valentim.

Medalia de bronz cucerita la Budapesta o situeaza pe Andreea Chitu pe loc de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Andreea Chitu a castigat medalia de aur in acest an in Antalya!

Medalii obtinute de Andreea Chitu la Judo in drumul spre Jocurile OlimpiceIn drumul spre aur, Andreea a eliminat-o pe Katinka Szabo din Ungaria. A urmat victoria in fata rusoaicei Yulia Kazarina si a castigat astfel Grupa D. In semifinale Andreea a invins-o pe brazilianca Sarah Menezes!

Andreea Chitu a avut un prim tur liber, dupa care a trecut prin descalificare de Katinka Szabo, din Ungaria. Contra Iuliei Kazarina, Andreea a avut nevoie de un minut pentru victorie prin ippon. Brazilianca Sarah Menezes, campioana olimpica in urma cu 7 ani la  Londra in finala cu Alina Dumitru, a fost invinsa acum de Andreea dupa doua wazaari.

Cu punctele castigate in Ungaria,Turcia si Israel, Andreea Chitu si consolideaza pozitia in clasamentul mondial pentru locul care ii asigura participarea la Jocurile Olimpice.

Andreea Chitu a reusit anul acesta sa castige medalia de bronz la Grand Prix-ul din Israel. Aflati parcursul Andreei pe AIMX aici!

Tot in weekendul in care Andreea a castigat medalia de bronz la Judo, la Canotaj, Romania a obtinut medalii in Olanda la etapa de Cupa Mondiala de la Rotterdam! Aflati protagonistele aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea