Mihaela Hogas obtine medalie la patinaj viteza pentru Romania in Norvegia

243
Mihaela Hogas obtine medalie la patinaj viteza pentru Romania in Norvegia

Mihaela Hogas obtine medalia de bonz la Cupa Mondiala de la Bjugn la1000 de metri. Echipa de patinaj viteza a Coronei Brasov, formata din sportivele  Mihaela Hogas si Ramona Ionel a participat la prima etapa din Cupa Mondiala a sezonului. Fetele au ajuns in Norvegia impreuna cu antrenorul Bogdan Stanescu.

Mihaela Hogas obtine medalie in prima etapa din Cupa Mondiala a sezonului de patinaj viteza. Cel mai bun rezultat al Romaniei la Jocurile Olimpice a fost obtinut de Mihaela Dascalu. A fost locul 6, la Jocurile Olimpice de la Albertville, in 1992, tot la 1000m. In prezent Mihaela Hogas se evidentiaza si reprezinta Romania in lume.

Danezii au fost initiatorii patinajului viteza inca din secolul al XIII-lea. Intrecerile masculine au intrat in programul olimpic in 1924, la Chamonix. Cele feminine in 1960 la Squaw Valley.

Mihaela Hogas si Bogdan Stanescu formeaza un tandem sportiv-antrenor de succes.

 

„Tin minte ca la cateva luni dupa ce am inceput antrenamentele, Bogdan Stanescu a patinat un tur dupa mine si mi-a spus ca eu o sa ajung campioana nationala. Asta a fost un lucru foarte important pentru mine la momentul acela”-Mihaela Hogas

 

Mihaela Hogaș a castigat medalia de argint la patinaj viteza pe distanta de 500 de metri la Cupa Mondiala din Helsinki la inceputul acestui an. Iata declaratia oferita de antrenorul Mihaelei dupa intrecerile din Finlanda si din Italia in exclusivitate pentru AIMX!

„ESTE MAI MULT DECAT NE ASTEPTAM! REZULTATUL NE DA MARI SPERANTE CATRE OBIECTIVUL FINAL: JOCURILE OLIMPICE DIN 2022.” -BOGDAN STANESCU

Mihaela Hogas obtine medalie la patinaj viteza pentru Romania in NorvegiaMihaela Hogas a ajuns pe locul doi in lume dupa evolutia in 3 Cupe Mondiale la patinaj viteza pe gheata in 2019 in sezonul trecut. Si noul sezon 2019-2020 a inceput cu prezenta Mihaelei pe podiumul Cupei Mondiale din Norvegia.

Pe AIMX aflati si locurile pe care au terminat reprezentantii Romaniei la Campionatul Mondial de alergare montana pe distanta lunga, in Argentina.

Autor: Ovidiu Pețenghea