Mihai Vigariu a castigat primul concurs si primul titlu national la Ironman

833
Mihai Vigariu a castigat primul concurs si primul titlu national la Ironman

Mihai Vigariu a castigat cursa X-MAN Romania la Oradea, intrecere care a reprezentat si Campionatul National de Ironman

„Am participat in fiecare an din 2014 pana in 2018 si pot sa spun din experienta mea ca in fiecare an au venit cu imbunatatiri la acest concurs. Semnalizare buna pe toate cele 3 discipline (inot, bicicleta, alergare). Au fost  puncte de hidratare / nutritie suficiente si bine amplasate la bicicleta si la alergare, cu gheata, racoritoare. A fost un adevarat festin dupa cursa cu mancare la propriu: branza, rosii, excelent.”

Mihai Vigariu a castigat si a multumit  organizatorilor si voluntarilor.

„A fost o atmosfera foarte calda, familiala as putea spune, care te face sa iti impingi limitele si sa nu renunti. La proba de bicicleta pe la kilometrul 150 mi-a fost mai greu pe traseu. Am facut cateva modificari la echipament si la nutritie si nu m-am mai simtit asa confortabil pe bicicleta si am suferit ceva sa mentin pozitia aerodinamica.”

Mihai Vigariu a castigat si a spus pentru AIMX unde a facut diferenta.

„Categoric eu cred ca diferenta a fost la inot. Am creat o diferenta considerabila imediat dupa proba de inot fata de ceilalti sportivi. Mi-am dorit foarte mult sa obtin victoria la acest concurs. Nu pot sa spun ca a fost mai lipsit de importanta fata de alte concursuri din afara tarii. L-am luat foarte in serios si am facut cum am stiut eu mai bine fiecare detaliu al planului de cursa.”

Mihai Vigariu a castigat dupa ce a obtinut urmatorii timpi:

Inot: 1:01:05.68
Bicicleta: 5:25:00.54
Alergare: 3:08:15.26
si timpul total a fost de: 9:34:21.46

„Cred ca se putea mai bine la bicicleta si la alergare. La inot e binisor insa  mai am ceva de lucru.
Aceasta a fost prima mea victorie, niciodata nu castigasem vreun concurs. Asa ca e prima mea victorie si primul meu titlu.”

Peste 5 saptamani Mihai Vigariu va concura  la Ironman Frankfurt, pe 8 iulie.

Autor: Ovidiu Pețenghea