Mihai Vigariu, bilant pe 2017 si programul noilor provocari

661

 Ore dupa ore, antrenamente peste antrenamente! Program supra solicitant! Totul pentru cel mai bun an din cariera triatlonistului Mihai Vigariu. IT-istul care a inceput sa participe la competitiile de triatlon in urma cu doar 4 ani si-ar dori pe viitor sa faca pasul la profesionisti.

In programul lunii noiembrie am marcat referinte pentru Vigariu. Calificarea in premiera la finala mondiala de Ironman Hawai-Kona si in finala de Half Ironman. Ultimul concurs din 2017 a fost cel din Bahrain.

„Am ales concursul din Bahrain pentru a putea lua startul cu o mare parte din elita mondiala. Este o senzatie total aparte sa concurezi cu cei mai buni dintre cei mai buni. Pe de alta parte, am vrut sa fac un test, sa vad cum ma descurc sa alerg un concurs de Half Ironman la doua saptamani dupa un concurs de Ironman.”
In Malaezia si in Bahrain, Mihai a obtinut locul 3 la catogoria de varsta 30-34 de ani
„Sunt inca departe de limitele pe care mi le-am propus pentru aceasta distanta (de Half Ironman).  Sper la anul sa ma apropii mai mult de limitele pe care mi le-am propus. In continuare visez sa cobor spre patru ore pe distanta de half. Eu cred ca in triatlon in proba de alergare apare senzatia de “cel mai greu”. Insa este interesant ca la ultimul concurs nu am mai avut senzatia de greu, ci doar ca nu puteam sa alerg mai repede.”

 Mihai a reusit sa atinga obiectivul propus: calificarea la Campionatul Mondial de FULL Ironman, Hawaii, 13 octombrie 2018.

„Bonus-ul in 2017 este ca am reusit sa ma calific si la Campionatul Mondial de Half Ironman 2018, Africa de Sud. In acest an am facut 3 curse full Ironman (Frankfurt, Maastricht, Malaysia), 5 curse de half Ironman (St. Polten, Oradea, OceanLava Mamaia, Mondiale Chattanoga USA, Bahrain) si 1 triatlon Olimpic (TriChallenge Mamaia).”
  Pentru 2018 Mihai are „batute-n cuie” doua competitii cheie: Campionatul Mondial de Full Ironman (IRONMAN World Championship) , Hawaii, 13 octombrie 2018 si Campionatul Mondial de Half Ironman (IRONMAN 70.3 World Championship), Africa de Sud, 2 septembrie 2018.
Autor: Ovidiu Petenghea