Mihai Vigariu merge la Kona (Mondialul de Full IronMan) din postura de campion national en-titre

252
   Mihai Vigariu este prezent la Kona in premiera. Atletul este al doilea roman din istorie care a obtinut „viza” pentru „Mecca” triatlonistilor. De atunci si Andrei Dudu a reusit calificarea. Un interviu cu el puteti citi aici. Mihai va lua startul din postura de campion en-titre al Romaniei pe aceasta distanta. In vara acestui an atletul a participat si la Mondialul de Half IronMan din Africa de Sud. aimx.ro i-a aflat gandurile inaintea celui mai important concurs din cariera.

Mihai Vigariu inainte de Kona: „Vreau sa ma bucur de prima participare”

Mihai Vigariu Konaaimx.ro: Cum te-ai pregatit pentru Campionatul Mondial ?

Mihai Vigariu: Acest concurs este unul in conditii de caldura ridicata si umiditate foarte mare. Am avut parte de o pregatire speciala pentru a putea face fata acestor conditii. Voi vedea pe pielea mea sambata daca ceea ce am facut pana acum produce rezultate sau nu.🙂

aimx.ro: Ce sentimente te domina inaintea concursului ?

Mihai Vigariu: Cred ca sunt asa de relaxat cum nu am fost la aproape nicio alta cursa. Probabil ca tocmai asta e ideea… Stiu ca sunt deja aici asa ca nu pun presiune pe mine, precum s-ar intampla la o alta cursa din circuit atunci cand urmaresti calificarea. Insa, per total ma domina o stare de relaxare cu multa, multa energie.

aimx.ro: Ai vreun sportiv prezent la startul competitiei care te inspira?

Bineinteles, sunt foarte multi sportivi la linia de start care au povesti inspirationale. Il urmaresc pe Sebastian Kienle. Imi place foarte mult de stilul sau. Este muncitor, deschis si cred ca are toate sansele sa faca o zi excelenta. Insa sunt multi alti baieti care pot sa castige aceasta cursa. Este foarte, foarte complicat sa prezici cine o sa castige, mai ales de cand Jan Frodeno nu va mai concura in acest an.

Kona in 5 cuvinte pentru Mihai Vigariu:”Caldura, umiditate, concurenta, paradis, vis”

aimx.ro: Ce va fi cel mai dificil pentru tine?

Pentru mine cea mai grea parte din traseu cu siguranta va fi alergarea. Va fi provocator sa alerg la peste 30 grade pe asfaltul incins, cu stanci vulcanice pe margine. Mai succint, insa sper sa fie ok. 

Rezultatele lui Mihai Vigariu:

… la Campionatul Mondial de Half IronMan din Africa de Sud -2018:     4.26.35.

…la X-MAN Romania (Campionatul National de Full IronMan, Oradea):    9.34.21

… la IronMan Malaysia ( concursul unde a obtinut calificarea la Kona): 9.53.52.

Autor: Vlad Lucian Arhire